Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern München: Guardiola is a holland csillagot akarja

Holland sajtóhírek szerint immáron a Bayern München is beszállt a játékba, avagy Pep Guardiola figyelmét is felkeltette a PSV Eindhovan csillaga Memphis Depay. 

33Bayern-Munchen,-Pep-Guardiola

A hírt az eindhoveni klub életében igen jártas városi lap az Eindhovens Dagblad dobta be, hozzátéve, hogy a 21 éves holland támadó a nyári átigazolási piac egyik legkeresettebb játékosa lehet, s komoly harc várható a legnagyobb klubok közt játékjogának megszerzéséért.

A holland válogatott támadó 27 mérkőzésen szerzett 20 góljával vezeti a holland góllövőlistát, míg az Európa Liga ligában a selejtezőt is figyelembe véve 9 meccsen 6 alkalommal tudott eredményes lenni. Piaci értékét a transfermarkt.de két hónappal ezelőtt 15 millió euróra taksálta, ám ez az összeg már azóta is szépen nőhetett. Ami pedig még a PSV malmára hajthatja a vizet az a hosszú távú 2018 nyaráig szóló kontraktus az ifjú csillaggal, illetve az, hogy a sztárklubok egymásra ajánlhatnak, ezáltal pedig könnyen kialakulhat egy licitháború.

Összegyűjtöttük azon klubokat, melyek révén Depay neve az elmúlt hónapokban szóba került, s bizony a leggazdagabb óriások is ott vannak a listán. A Manchester City Jovetic és Dzeko eladására készül és arra, hogy Agüero mellé egy fiatal csillagot igazol, míg a Paris Saint-Germain Cavani esetleges távozásaként vetné be Depayt pótlásként, de az sincsen kizárva, hogy Ibrahimovic is távozik a nyáron  méghozzá az MLS irányába.

Felmerült a Newcastle United, az Everton, a Tottenham és a Liverpool is mint lehetséges kérő, most pedig a Bayern München érdeklődéséről hallani. Viszont komoly fegyvertény lehet Van Gaal személye a Manchester United csapatánál, Van Perise a nyáron távozhat és Falcao sorsa is kérdéses, így nincs kizárva, hogy Depay lesz az első számú jelölt csatár poszton….

Őszi Ádám