Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga 2: Csak a listavezető nyert az élmezőnyben – eredmények, tabella

Ahogy a német élvonal, úgy a Bundesliga 2 is lassan végéhez ér, a küzdelem pedig egyre kiélezettebb a feljutásért és a bent maradásért folytatott harcban egyaránt.

Megint Zoller lőtte a ‘Lautern gólját a forduló zárómeccsén, de a gólszerző csapata ismét csak ikszelni tudott (forrás: kicker.de)

A német másodosztály 29. fordulója fejeződött be tegnap este. A bajnoki hétvége jól megszokott módon pénteken este, fél 7-kor indult három mérkőzéssel. A feljutásért hajtó Karslruher SC a Sandhausen otthonában játszott gólmentes döntetlent, aminek örülhet is a kék-fehér együttes, ugyanis sokkal több lehetősége volt a hazai gárdának, ami kapura is tartott, de a bajnokságban most 7. helyezett sem tudta bevenni ellenfele kapuját.
Eközben az Ingolstadt pályáján fordulatos, izgalmas meccs bontakozott ki a Düsseldorf vendégjátéka során. Az első félidőt követően a vendégségbe látogató együttes tagjai örülhettek, hiszen annak ellenére, hogy a csapat a 29. percben Bodzek kiállítása miatt megfogyatkozott, a játékrész 33. percben gólok tekintetében viszont előnybe került Pohjanpalo révén. Ugyanakkor a Fortuna találata előtt 3 perccel a kiállított düsseldorfi szabálytalansága miatt tizenegyest kapott az Ingolstadt, de Morales nem tudott betalálni. A fordulást követően, a meccs 65. percében jött az egalizálás, amelyért a 4 minutummal korábban pályára küldött Hartmann felelt. Majd egy újabb csere törte meg az időleges gólcsendet, hiszen a vendégeknél 2 perce pályán lévő Beboui ismét előnyhöz juttatta klubját a 74. percben. De jött a drámai végjáték! A hazaiak újra egyenlítettek – a 86. percben Leckie talált be. Ezzel azonban még nem volt vége! A 96. minutumban dőlt el az összecsapás, ekkor Matip szerzett győzelmet érő gólt a hazaiaknak. Újabb sikerével az élen álló Ingolstadt 4 meccse veretlen, és ezen összecsapásaiból zsinórban 3 bajnokit megnyert.
Ez idő alatt a St. Pauli – 1. FC Nürnberg találkozón csak egy gól született, amivel a hazaik zsebelték be a három pontot. Ugyanakkor Sobiech a 90. minutumban talált be, szóval izgalom itt is maradt a végére. Győzelmének köszönhetően a St. Pauli hajszálnyira van attól, hogy kilépjen a kiesőzónából, de még hajtaniuk kell a bent maradásért. Mindenesetre fontos siker volt ez a hazaik számára, míg a nürnbergiek nincsenek közvetlen veszélyben, de bőven állhatnának jobban is, hiszen legutóbbi 5 meccsükön egyszer sem tudtak nyerni, és csupán egyszer játszottak döntetlen ezen meccsek közül.

Szombaton ismét kora délutáni meccsekre került sor a német második vonalban, szám szerint kettőre. A kiesés ellen menekülő, és Simon Krisztiánt a szezon végéig nélkülözni kénytelen 1860 München az Allianz Arena gyepén győzte le a VfL Bochum csapatát. Drámai végjátékban dőlt el a 3 pont sorsa, Hain 92. percben szerzett góljával. A vezetést még a vendégek szerezték meg a 16. minutumban Gregoritsch révén, majd a fordulás után nem sokkal (56′) jött a válasz Wolf részéről, majd az újabb, döntő gólt is a müncheni klub szerezte. Ezzel továbbra is a kiesőzóna előtt egy kicsivel az Oroszlánok, de bizakodásra adhat okot számukra, hogy két elvesztett meccs után tudtak újra nyerni. Azt is érdemes megemlíteni, hogy a Bochum ugyan zsinórban ezzel a vereségével 3 nulla pontos meccsen van túl, de 5 hellyel előrébb helyezkedik el a tabellán, mint a bajor klub.
Eközben az utolsó helyezett VfR Aalen is ugyanilyen arányban nyert hazai pályán, a Braunschweig csapatát fogadva. Ez meglepetés a javából, ugyanis a vereséget szenvedett csapat a 6., és legutóbbi 5 meccséből – a legutóbbit is beleszámítva –  eddig az összecsapásig egyiket sem bukta el. A gól nélküli első 45 percet követőn Boland révén az 51. minutumban a vendégek kerültek előnybe, de hamar jött a válasz. Quaner az 54., majd Ofosu-Ayeh már győzelmet érően talált be a 69. percben. Statisztikailag a góloktól eltekintve jobbára kiegyenlített volt a játék képe, de ez vélhetően nem vigasztalja a pont nélkül maradt csapat tagjait.

Vasárnap három meccsel folytatódtak a liga küzdelmei, melyeket szintén egy időben, 13:30-tól rendeztek meg. A feljutásban joggal reménykedhet a Darmstadt csapata, amely az tabella második felében szerénykedő Heidenhem csapatát fogadta. Az első gólra 64 percet kellett várni, de a hazaiak számára megérte, hiszek ők kerültek előnybe, amikor Stroh-Engel büntetőből volt eredményes. Ezután három perccel a vendégeknél Heise megkapta második sárga lapját, így idő előtt pihenőre kellett vonulnia. Azonban a megfogyatkozott csapat nem tört meg, és első kaput eltaláló lövéséből – igaz, a hazaiaknak is csak összesen kettő volt ebből –  megszerezték azt a gólt, ami végül 1 pontot ért. Niederlechner a 77. minutumban állt be, és rögtön ekkor be is talált! Micsoda csere volt ez – persze más és más szemszögből ítélhetik meg ilyennek a két klub tagjai a változtatást.
Az Erzebirge Aue – FSV Frankfurt találkozó is jobbára kiegyenlített volt, kivéve a legfontosabb mutatóban, tehát a  gólok tekintetében. A kiesés ellen küzdő hazai együttes sikerrel vette a 29. fordulóban frankfurti csapatként elé gördülő akadályt. A cserék fordulója is volt ez, hiszen az egyetlen, győzelmet eldöntő találatot az 58. percben pályára lépett Benatelli szerezte egy perccel beállása után. Az Aue még így is kieső, de nagy versenyfutás várható a bajnoki hajrában, hiszen vékony a határvonal a kieső helyeket elfoglaló és a kieső pozíciók közelében lévő csapatok között. A most vereséget szenvedett Frankfurtnak nincs oka a félelemre, de nem árt, ha nem szórakozzák el a végjátékot.
A Greuther Fürth Union Berlin elleni összecsapásán összesen 4 gól született. Hamar megkezdték a csapatok a találatok szállítását, hiszen a vendégek már a 8. percben eredményesek voltak Thiel révén. Ezután viszont gólcsend uralta a félidőt. A fordulást követően Freis is hamar gólt szerzett – 5 percnyi játék után – ezzel kiegyenlítve az eredményt. De egyre nagyobb izgalmak jöttek, s előbb a 79. minutumban Parensen lőtt vezető találatot a berliniek javára, végül a 89. percben Wurtz mentett pontot a hazaiaknak. A Fürth döntetlen érő góljáért felelős labdarúgó is erősíti azt, hogy ez a forduló a cseréké volt, hiszen találata előtt 17 perccel lépett pályára a zöld-fehérek labdarúgója. A győzelmet arató együttes menekülne a kiesőzóna közeléből – és ez félig-meddig jelen állás szerint megvalósulni látszik – , ugyanakkor nyeretlenségi szériáját nem tudta most sem megszakítani a csapat. Viszont a fővárosiaknál veretlenségi sorozatról beszélhetünk, és ők sokkal inkább biztonságban érezhetik magukat.

A 29. játékhét zárómeccsét ismét az első osztályba kerülésért és a másodosztály bajnoki címéért nagy csatát vívó 1. FC Kaiserslautern játszotta. A csapat ellenfele a Kalmár Zsoltot is foglalkoztató(?) RB Leipzig volt. A vendégcsapatban sajnos ezúttal sem jutott egyetlen percnyi játéklehetőséghez sem a fiatal magyar labdarúgó. Viszont csapatával pontszerzésnek örülhettek a lipcsei klub tagjaival. A pontszerzés szép eredmény a ‘Lautern ellen, de annak tükrében, hogy a 16. percben Poulsen révén vezetett a vendégcsapat, már nem feltétlen derülnek a Leipzig labdarúgói. Hiszen Zoller – akárcsak az előző kör zárómeccsén – ismét a gólfelelős szerepét töltötte be 4 perccel a vendégek vezetését követően. A Kaiserslautern játékosa múltkor vezető találatot szerzett, ezúttal pedig, mint később ismeretes lett, pontot mentett góljával. Ugyan a második helyen áll és esélyes még a bajnoki címre Zollerék együttese, de egyre inkább távolodnak el nyeretlenségükkel az éllovas Ingolstadtól, miközben az éllovas drámai győzelmet aratott ebben a fordulóban. A lipcseiek azonban azért is bánhatják az elhullajtott pontokat, mert így számukra kisebb az esélye annak, hogy megszerezhessék a 3., osztályozót érő helyet, amellyel akár be is juthatnának az élvonalban. De egy huszáros hajrával még sikerülhet a csodás eredmény elérése, még 6 fordulója lesz erre az RB csapatának. Mi pedig a továbbiakban is beszámolunk a német másodosztály küzdelmeiről, amelyben igazán kiélezett harc várható a szezon végéhez vészesen közeledve.

A 2. Bundesliga 29. fordulójának eredményei:
Ingolstadt – Fortuna Düsseldorf 3-2 (0-1)
Sandhausen – Karlsruher SC 0-0
St. Pauli – 1. FC Nürnberg 1-0 (0-0)
1860 München – VfL Bochum 2-1 (0-1)
VfR Aalen – Eintracht Braunschweig 2-1 (0-0)
Greuther Fürth – Union Berlin 2-2 (0-1)
Erzgebirge Aue – FSV Frankfurt 1-0 (0-0)
Darmstadt – Heidenheim 1-1 (0-0)
1. FC Kaiserslautern – RB Leipzig 1-1 (1-1)

A góllövőlista élmezőnye:
1. Simon Terrode (VfL Bochum) – 15 gól
2. Charlison Benschop (Fortuna Düsseldorf), Rouwen Hennings (Karlsruher SC), Rubin Okotie (1860 München) – 13 gól
5. Florian Niederlechner (Heidenheim), Joel Pohjanpalo (Fortuna Düsseldorf), Sebastian Polter (Union Berlin), Yusuff Poulsen (VfL Bochum) – 11 gól

A bajnokság állása:

Bundesliga 2 tabellaNagy Dávid