Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Kiesési rangadóval és az életükért küzdő csapatok meccseivel jön a 25. forduló – előzetes

Számos érdekes mérkőzés vár a magyar futball rajongóira a hétvége során. Vajon a Dunaújvárosnak van még kiút? Mit kezd a dübörgő Fradival a széthullóban lévő Diósgyőr? Az MTK tud-e tapadni a második helyre? A kiesési rangadón a Haladás vagy a Pápa örülhet majd? Számos kérdés, aminek egy kicsit elébe mentünk.

Dunaújváros—Újpest FC

Szegény embert még az ág is húzza. Így járt a Dunaújváros is, hiszen hiába küzdenek a kiesés ellen, valahogy nem tudnak elmozdulni az utolsó helyekről. Legutóbb a Puskás Akadémia ellen buktak el egy megnyert meccset a végjátékban, így roppant nehéz helyzetük még sötétebbnek tűnik. Pedig akkor felcsillant némi remény, amikor 3-0-ra legyűrték a Nyíregyházát és utána az MTK-val játszottak döntetlent. Ám még nem veszett el minden, de nincsenek könnyű meccseik, hiszen érkezik még a Diósgyőr, a Debrecen és mennek Paksra is. A Haladás és a Pécs ellen játszanak majd ki-ki meccset, akár ott is eldőlhet a bennmaradás kérdése. A vendégeknél kiesési problémák nincsenek és már a tavaszi átkot is sikerült megtörniük, hiszen a Pápa ellen nyertek és még gólokat is szereztek, méghozzá négyet is. Ezekkel voltak mostanában adósok a lilák és az FTC elleni elveszített derbi után némi vigaszt jelenthetett az a siker. A Dunaújváros ellen nehéz dolguk lesz, mert a hazai csapat az életéért fog küzdeni és ilyenkor mindenki plusz egy tüdővel veti bele magát a játékba. Ráadásul ősszel az UTE 3-0-ra tudott nyerni a Megyeri úton, ami a Dunaújvárosnak plusz motivációt adhat a revánsra.

Ferencvárosi TC—DVTK

A Ferencváros gőzerővel robog a bajnokságban és a Ligakupában is. Hétközben az SZTK ellenében bebiztosították helyüket a Ligakupa legjobb négy csapat között, ahol a döntőbejutásért a Honvéd ellen kell játszaniuk. A bajnokságban, ha minimum döntetlent érnek el a DVTK ellen, akkor már 15 meccsesre nyúlik a veretlenségi szériájuk. A tavasz során kiemelkedő, amit nyújt a Fradi és úgy tűnik, hogy minden és mindenki megtalálta a helyét. Nem úgy a vendég Diósgyőr. A tavasz során még nem nyertek mérkőzést, folyamatos a feszültség a csapaton belül és már biztos is, hogy Tomiszlav Szivics utódját is meg kell keresni a nyár folyamán. Nincs összhang, nincs tűz a játékosokban. Legutóbbi, Videoton elleni vereségük után, Árki Gábor sportigazgató is úgy nyilatkozott, hogy a szerencse sem volt mellettük, de csalódott amiatt, hogy a szenvedély kihunyt a csapatból. Szombatra fel kell pörögniük, ha nem akarják, hogy a zöld-fehér úthenger bedarálják őket.

Nyíregyháza Spartacus FC—MTK Budapest

Mindkét egyesület érdekelt volt a hétközi Ligakupa negyeddöntőinek visszavágóján. A Nyíregyháza hazai pályán maradt alul a Honvéddal szemben, egy öt gólt hozó mérkőzésen, míg az MTK a Fáy utcai albérletében tudta 1-0-ra legyűrni a Pécset. A hazaiaknak már nem teremhet túl sok babér a bajnokság során, hiszen Mátyus János egyesülete 26 pontjával kényelmesnek nevezhető helyzetben van, igaz, ha idő előtt kiengednek, akkor hátulról még érheti őket meglepetés, ám egyelőre nem fenyegeti a gárdát a kiesés veszélye. A vendég kék-fehér egyesületnél egyértelmű a cél: újabb három pont megszerzése, hiszen a második FTC-től csupán egy pont a lemaradásuk. Ha a zöldek ellen meglepetést tudna okozni a Diósgyőr, akkor az MTK újra a második helyen találhatná magát, amennyiben idegenben is tudnak nyerni, ami a Szpari ellen sosem egyszerű.

Kecskeméti TE—Paksi FC

A hazaiaknál is beindult a stadionépítési láz, hiszen ha minden a tervek szerint alakul, akkor az ősszel kezdetét veszi a Széktői stadion modernizálása. A csapat a Paks ellen játsza utolsó hazai találkozóját, így a csapat rutinos légiósa, Dejan Karan sok szurkolót vár szombaton. Ha nézőkből nem is lesz hiány, de kulcsemberekből annál inkább, hiszen sem Laczkó Zsolt, sem Ivan Lovrics nem lesz bevethető a tolnai csapat ellen. A vendégek így akár profitálhatnak is ebből, illetve abból is, hogy az őszi mérkőzésükön, hazai pályán kaptak ki 3-2-re a KTE-től. Csertői Aurél csapatának a motivációval nem lehet gond, főleg úgy, hogy legutóbb a Debrecen ellen kaptak ki 2-0-ra, ahol gyenge futballal rukkoltak elő. Ha a tavaszi sormintájukat nézzük, akkor most két győzelem fog következni (V/GY/GY/V/GY/GY). Meglátjuk, hogy a Kecskemét ellen melyik arcukat mutatják a zöldek.

Lombard Pápa Termál FC—Szombathelyi Haladás

Nem lehet azt mondani, hogy könnyű helyzetben lennének a felek. A Pápánál edzőváltás történt. Lengyel Ferencnek köszönték meg a munkáját a gyenge tavasz miatt, illetve az újpesti mérkőzés után adott nyilatkozata miatt is, amikor azt mondta, hogy a pénzt miatt sem jöttek az eredmények. Való igaz, hogy a Pápa gazdálkodik a legkevesebb pénzzel és ebből voltak is gondok, de mindig megoldották a problémákat. Nem túl rózsás a kilátás, mert a csapat 18 pontjával az utolsó előtti helyen szerénykedik, és Kovács László megbízott vezetőedzőnek nem is lenne jobb bemutatkozása, mint a közvetlen rivális elleni győzelem. A Halinál is az egyik fő probléma az edző, azaz Szentes Lázár. Először elköszöntek egymástól, majd kiderült, hogy mégsem és most úgy néz ki, hogy a szezon végéig az együttesnél marad. Amúgy sem könnyű a helyzet, hiszen a csapatnál kis túlzással egy kezdő tizenegynyi futballista hiányzik, sérülések miatt. Egy biztos, a Hali kispadjára már akadnak is kiszemeltek. Felmerült többek között Horváth Ferenc, Véber György, Mészöly Géza és egykori szövetségi kapitányunk Pintér Attila neve is.

Videoton FC—PMFC-MATIAS

Ha van olyan találkozó, ami országos egyes, akkor az a Pécs fehérvári vendégjátéka lesz az. A hazai egyesület 11 ponttal, magabiztosan vezeti a bajnokságot és nagyon úgy tűnik, hogy innen már csak ők bukhatják el a bajnoki címet. A csapat körül rend van, mind a pályán, mind azon kívül, a körülmények végett a futballistáknak tényleg csak a játékra kell figyelniük, amit meg is tesznek, ezért lehet az, hogy ők szerezték a legtöbb gólt és kapták a legkevesebbet. Ám a hiba bármikor becsúszhat…Szerdán a DVSC ellen kaptak ki 2-0-ra, így elbúcsúztak a Ligakupa további küzdelmeitől. A túloldalon nem működik minden ilyen olajozottan. Robert Jarni egyesülete a hétközi kupaforduló során idegenben kaptak ki az MTK-tól, de a bajnokságban megkezdték már hajrájukat a kiesés ellen vívott harcban. Legutóbb a Honvéd ellen szereztek életmentő három pontot, egy emlékezetes fordítás után, amikor egy perc alatt rúgtak kettőt. Szükségük is volt a győzelemre, mert a listavezető ellen nem teremhet túl sok babér, már a döntetlen is a bravúr kategóriába tartozna.

Győri ETO FC—Puskás Akadémia FC

Nagyon úgy néz ki, hogy nemhogy az NB III, de még a Megye I sem jön össze a Quaestor botrányba alaposan belekeveredő Győrnek. Számos tartozás végett, illetve a hiányzó tőkének köszönhetően nem kaphatják meg a megfelelő licenceket. Győr polgármestere, Borkai Zsolt nyilatkozatában megemlítette azt is, hogy ha más megoldás nem lesz, akkor beszántják az egész pályát. Ennek ellenére még a szezont végigjátsszák és most a Felcsút érkezik hozzájuk. A Puskásnak messze nincsenek anyagi gondjai, illetve a kieséstől is távol állnak, így felszabadulhattak ugorhatnak fejest a mérkőzésbe. A Győr sem tehet mást, hiszen az alagút végén nem látszódik semmi más, csak a koromfekete sötétség…

Budapest Honvéd—DVSC-TEVA

Mindkét csapat bejutott a Ligakupa legjobb négye közé a hétközi negyeddöntő visszavágók után. A Honvéd és a Debrecen is idegenben tudta kiharcolni a továbbjutást, előző a Nyíregyháza ellen 3—2-re nyert, míg utóbbi a Videotont múlta felül 2—0-ra. Nem spóroltak a játékosokkal, így érdekes lehet, hogy milyen felállásban lépnek pályára a felek. A döntetlen egyik oldalon sem lehet opció, mert a Honvéd a kiesés ellen menekülne, és ha az eredmények is úgy alakulnának, akkor könnyen kieső helyen találhatnák magukat, míg a vendégeknek nyomniuk kell, ami a csövön kifér, hogy ha az MTK-Fradi duó hibázik, akkor a nyakukon lihegjenek a dobogóért folyó küzdelemben. Érdekes lesz, hogy melyik fél lesz motiváltabb, hiszen mindkettőjüknél igen nagy a tét.

OTP Bank Liga, 25. forduló

2015.04.24.; 19:00

Dunaújváros—Újpest FC

Dunaújvárosi Stadion
TV: Sport1
Játékvezető: Bognár Tamás

2015.04.25.; 14:00

Ferencvárosi TC—DVTK

Groupama Aréna
TV: Duna TV
Játékvezető: Erdős József

2015.04.25.; 16:00

Nyíregyháza Spartacus FC—MTK Budapest

Nyíregyháza Városi Stadion
TV: Sport1
Játékvezető: Iványi Zoltán

2015.04.25.; 18:30

Kecskeméti TE—Paksi FC

Kecskeméti Széktói Stadion
Játékvezető: Berke Balázs

Lombard Pápa Termál FC—Szombathelyi Haladás

Perutz Stadion
Játékvezető: Kassai Viktor

Videoton FC—PMFC-MATIAS

Székesfehérvári Sóstói Stadion
TV: Sport1
Játékvezető: Solymosi Péter

2015.04.26.; 16:30

Győri ETO FC—Puskás Akadémia FC

Győri ETO Stadion
TV: Duna World
Játékvezető: Pintér Csaba

2015.04.26.; 18:30

Budapest Honvéd—DVSC-TEVA

Bozsik Stadion
TV: Sport2
Játékvezető: Vad II. István

Acsádi Gergő