Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Megint ikszelt a Villarreal; kapaszkodik a Granada

A Villarreal döntetlent játszott a Deporral, ami egyik csapatnak sem kedvező eredmény, a Granada idegenben verte a Getafét, így még van esélye a bennmaradásra. Az Espanyol és a Rayo igazságos 1-1-es döntetlent hoztak össze vasárnap délután.

A Granada fanok öröme csapatuk második gólja után . Fotó: www.marca.com

A Granada fanok öröme, csapatuk második gólja után . Fotó: www.marca.com

SPANYOLORSZÁG
PRIMERA DIVISION
35. FORDULÓ

Deportivo  – Villarreal 1-1 (0-0)
G: C. Borges (50′) ill. J. Costa (48′)

A Deportivo számára csakis a három pont volt az elfogadható, a Villarrealnak is jól jött volna a győzelem, hiszen lassan két hónapja nem nyertek tétmérkőzést, azonban még így is meglesz a hatodik hely a sárga tengeralattjárónak. A mérkőzést a hazaiak kezdték jobban, utána viszont visszaestek. A 48. percben szerezték meg a vendégek a vezetést, Mario Gaspar egy szép szóló után letette Jaume Costának, aki bal külsővel 17 méterről gyönyörű gólt rúg, 0-1! Két perc elteltével pedig el is veszett az előny, egy kifejelt labdára csapott le Borges, amit átvétel után kapura lő, és egy védő segítségével a hálóban köt ki, 1-1! Ezzel a végeredménnyel egyik csapat sem lehet elégedett.

Espanyol – Rayo Vallecano 1-1 (0-1)
G: H. Moreno (80′) ill. E. Insúa (29′)
Kiállítva: J. Canas (90+4′) ill. –

Mindkét csapat számára már csak egy-két helyezést dönthet el a maradék pár forduló, de most már felszabadultan játszhattak a csapatok. A vezetést a vendégek szerezték meg egy remek kontratámadás után, amit az Atlético Madridtól kölcsönben szereplő Insúa fejezett be remekül, 0-1! Az Espanyol a hajrára legalább az egyik pontot megmentette, Arbilla beadására Moreno reagált a legjobban, és a mexikói játékos öt méterről a kapuba fejel, 1-1!

Getafe – Granada 1-2 (1-1)
G: P. León (45′) ill. Y. El Arabi (14′ – büntetőből, 59′)

A Getafe egy győzelemmel végleg bebiztosíthatta volna magát, a Granada az utolsó szalmaszálba kapaszkodott és még van esélye a bennmaradásra. El Arabi büntetőjével megszerezték a vezetést a vendégek negyed óra elteltével. A hazaiak Pedro León révén egyenlítettek az első félidő végén és, ha még lett volna egy kis idő meg is fordíthatták volna a madridiak. Az 59. percben egy beívelés után pedig el is dönti a találkozót a támadó egy remek fejessel.

Szajevics Patrik