Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szerbia: Az Atlético kiszemeltje már nem hisz a címvédésben

A balkáni vérmérséklethez képest meglepően visszafogottan nyilatkozott Luka Jovic csapata, a Crvena Zvezda bajnoki esélyeiről. A mindössze 17 esztendős csatár ugyanis belátja, hogy már csak matematikai esélyük van befogni az éllovas Partizant.

www.mozzartsport.com

www.mozzartsport.com

Azt a Partizant, amely négy fordulóval a helyi Super Liga zárása előtt ötpontos előnnyel vezet, a belgrádi ősrivális ellen. Így hát számtanilag nem olyan nagy kunszt kitalálni, hogy a 2014-ben első Zvezda még simán bajnok is lehetne. Ám meglepetésre a piros-fehérek tinitehetsége, Luka Jovic meglehetősen beletörődött a helyzetbe, még ha ígéri is, hogy megtesznek minden tőlük telhetőt, az utolsó négy játéknapon.

„Világos, hogy elvesztettük az esélyünket a bajnoki címre, de mi bizton állítjuk, hogy a maximumot adjuk minden meccsen. A cukaricki otthonában is meg akarjuk mutatni, hogy jobbak vagyunk, és hogy a szív legyőzi a pénzt!” – nyilatkozta Jovic.

A többek között az Atlético Madrid, és a Tottenham által is kiszemelt tehetség egyébként nem véletlenül emlegette a pénzt. Ugyanis a Zvezda a szezon elején nem indulhatott a Bajnokok Ligájában, a klubnál felderített pénzügyi visszaélések miatt, ez pedig jelentős többletbevételtől fosztotta meg őket. Eközben hír az is, hogy a csapatot szponzoráló Gazprom hiába akarta felvásárolni a belgrádiakat, a szerb állam ezt nem engedte, lévén nem tenne jót a kormányról kialakult képnek egy nemzeti érték privatizálása.

Balogh József