Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Videoton: Francia edző követheti Carrillót

Több tárgyalás után megegyezett egymással a bajnok Vidi, és Bernard Casoni.

fotó: lesechos.fr

fotó: lesechos.fr

Több francia lap is egybehangzóan állítja, hogy a korábbi harmincszoros válogatott labdarúgó veheti át a Hajduk Splitnél is képbe kerülő Joan Carrillót. Casoni a hírek szerint kétéves szerződést ír alá a napokban, így ő vezetheti a BL-selejtezőben a piros-kékeket. A francia tréner a Cannes, a Toulon, és a Marseille együttesében futballozott. A kikötővárosiakkal 1993-ban BL-t nyert. A szamárlétrát végigjárva jutott el az Auxerre, majd a Valenciennes következett, ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy játékos-pályafutása befejezése után az OM utánpótlásában kezdte edzői karrierjét, hogy aztán rövid ideig irányítsa a felnőtteket is. Veretes eredményt trénerként nem ért el, pedig sok helyen megfordult. Egybehangzó sajtóhírek szerint Burcsa győző kedden utazik Franciaországba, hogy véglegesítsék a szakember szerződtetését.
Eddigi együttesei edzőként:
Marseille (francia, utánpótlás, rövid ideig az első csapat trénere), Etoile du Sahel (tunéziai), Cannes (francia), Stade Tunisien (tunéziai), Örményország (válogatott), Bastia (francia), Auxerre (francia), Valenciennes (francia).

Válogatottakkal erősítene a csapat

Az már korábban biztossá vált, hogy Juan Calatayud, Nikolics Nemanja, Sándor György biztosan, Stopira, Filipe Oliveira, Juhász Roland vélhetően távozik a bajnokcsapattól. A kapusnak több spanyol ajánlata is lehet, míg a gólkirály Nikolicsot a lengyel Legia Warsawa, a portugál Sporting Lisboa és a francia Bordeaux szeretné megszerezni. Mellettük Sándor György iránt van némi érdeklődés, méghozzá a Puskás Akadémia részéről. És ha már Puskás Akadémia. A Videoton Branislav Danilovicsot szeretné megszerezni, hogy pótolják Calatayudot, miközben a klub alkalmazásában áll még Filip Pajovic és Horváth Tamás is. Danilovic mellett Kleinheisler László, Tar Zsolt, Tóth Balázs és Zsótér Donát is visszatérhet anyaegyesületéhez. A felcsúti különítmény mellett Szekeres Adrián és Papp Máté (egyaránt Dunaújváros), Tomás Tujvel (Kecskemét) kerülhet még vissza Székesfehérvárra. Ami pedig a kiszemelteket illeti, nem lehetetlen, hogy a következő évadban Priskin Tamást és Pátkai Mátét is piros-kékben láthatjuk, miután elvált, hogy a Győri ETO nem indulhat az élvonalban.

Nagy lesz tehát a mozgás a bajnoknál, kérdés, mekkora kára származik a keret szétszéledésnek. Tekintve, hogy alig egy hónap múlva megkezdi szereplését a BL-selejtezőjében a Videoton.

Gavalovits Sándor