Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Newcastle már várja az “új Shearert”!

Szebb napokat is megélt már a Newcastle United csapata a Premier League-ben. Az idei bajnokság igencsak félresikerült a lancashire-i csapatnak, ám most egy nagy erősítéssel megcélozzák a felsőházat.

Kép forrása: getwestlondon.co.uk  Charlie Austin idén sokakat csendre intett teljesítményével.

Kép forrása: getwestlondon.co.uk
Charlie Austin idén sokakat csendre intett teljesítményével.

Nem úgy indult az idény a Newcastle számára, hogy befejeződött. Alan Pardew vezetésével még talpon állt a gárda, és esélye volt az első hat hely valamelyikére, ám a menedzser januári távozásával, és az ideiglenesen megbízott John Carver rutintalanságának köszönhetően a csapat visszacsúszott a veszélyzónába, és csak az utolsó forduló előtt vált véglegessé, hogy nem lesznek kiesési gondjaik a “Szarkáknak”. Ezeknek a gondoknak két fő összetevője volt, a védelem, és a csatársor. Ami úgy kompletten kiadja egy csapat eredményességét. Nem célunk Carvert minősíteni, a NU a vezetésével 3 győzelmet, 3 döntetlent, és 12 vereséget számlál, horrorba illő, 14-32-es gólkülönbséggel. Mindezt 18 meccsen, így nem volt kérdés, hogy ezt a rossz sorozatot (amiben benne volt sorozatban nyolc vereség!), meg kell szakítani, és egyelőre az új menedzser személye még nem látott napvilágot (szóba került Patrick Vieira, Michael Laudrup, és Bruce McClaren is) egy lehetséges új igazolásról máris pusmognak a St. James’s Parkban. Egy jó góllövő csatért mindenképpen szerezniük kell a fekete-fehéreknek, és erre úgy tűnik máris megtalálták a megfelelő embert, a Queens Park Rangers támadójának, Charlie Austinnak a személyében.

Austin 18 gólt szerzett az idényben, és ezzel a góllövőlistán a negyedik helyet szerezte meg Sergio Agüero, Harry Kane, és Diego Costa mögött, ami mindenképpen jó ajánlólevél lehet, bár ettől eltekintve maga sem lehet boldog, mert csapatával simán kiesett a Premier League-ből, mint ligautolsó. De Austin számára mentőövet dobhatnak Newcastle-ből, aminek rögtön két kerékkötője is lehet. Első természetesen a pénz, ugyanis a QPR nem hajlandó megválni 25 éves támadójától 20 millió font alatt, amit nem biztos, hogy a NU kifizetne, bár a sajtó már egyszer beharangozta az “új Shearer” érkezését. Tán költői túlzás minden idők legeredményesebb PL játékosához hasonlítani hősünket, de lássuk be, Newcastle városa már egy évtizede várja, hogy valaki újra visszahozza  a régi csillogást csapatuknak. De 20 millió ide vagy oda, egy nagyobb problémával is szembe kell nézniük a vezetőknek, ez pedig a Southampton csapata, mely a jelek szerint szintén szívesen látná soraiban Austint, és a NU helyett sokkal csábítóbb jövőképet is fel tudnak festeni a játékosnak. A Soton idén sokáig harcban volt még a dobogóért is, de végül be kellett érniük a hetedik hellyel, igaz ez a pozíció is kijuttatta a “Szenteket” az Európa-liga selejtezőjébe. A Southampton idén kinőtte magát, és ha sikerülnek az erősítések, akkor bizony jövőre is számolni kell majd velük. Támadósoruk kifejezetten jónak mondható, Sadio Mané 10, Graziano Pellé 12, Shane Long 5 góllal végzett az iedény végére, de aligha lenne bárkinek ellenére még egy gólerős futballista leigazolása. A 20 millió fonton még el lehet gondolkodni, de Austin 25 évesen, a válogatott kapujában talán megér ennyit egy nagyobb sikerekre vágyó csapatnak. De ha nem, akkor marad a Newcastle ajánlata. Mindenesetre nagyon úgy tűnik, hogy Charlie Austin jövőre nem a Championshipben fogja rugdosni a gólokat…

Demmel László