Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pavel Nedved: “Tévez pótolhatatlan!”

A horvát válogatott Mario Mandzukic leszerződtetésével az utolsó akadály is elhárult Carlos Tévez elől, hogy a torinói Juventust elhagyva hazatérjen, és újra a Boca Juniors mezében lépjen pályára.

Kép forrása: infobae.com  Mandzukic jön, Tévez megy?

Kép forrása: infobae.com
Mandzukic jön, Tévez megy?

A tegnap késő délután bejelentett transzfer után azonnal megindultak a találgatások Carlos Tévez jövőjével kapcsolatban. Bár az argentin támadó már napokkal ezelőtt bejelentette, hogy a szíve hazahúzza és a Boca Juniors kék mezére vágyik, mindaddig, amíg a “Zebrák” nem találtak megfelelő pótlást a helyére, úgy nézett ki, hogy maradhat a csapat házi gólkirálya. Ám az Atlético Madridtól 19 millió euróért megvásárolt Mario Mandzukic lehet a kulcs Tévez távozásához. De a klub egykori cseh Aranylabdás klasszisa, Pavel Nedved szerint nem lesz könnyű dolga az új szerzeménynek.

“Tévez pótolhatatlan. Ez egy nagy csapás a Juventus számára, az elmúlt két évben ő volt a csapat vezére. De hozott egy döntést, és nem csak magáért, a családjáért is cselekedett, és ezt tiszteletben kell tartani. Nem lesz egyszerű azt a teljesítményt hozni amit ő jelentett, két év alatt ötven gól nem kevés. De az érkező játékosok nagy segítséget jelentenek a klubnak, hogy továbbra is  a csúcson maradjunk Olaszországban. A fiataloknak az idősebbek segíthetnek beilleszkedni, és felnőni a feladathoz.”

Carlos Tévez egyelőre még a Juventus játékosa, de Mandzukic aláírása egyben az ő menetlevele is lehet Buenos Airesbe. A hírek szerint 3 éves szerződést kaphat, és a torinói klub megelégedne 5 millió euróval is. Tévez két év alatt két bajnoki címet, és egy olasz kupát nyert a fekete-fehérekkel, valamint idén a góljainak is köszönhetően a Bajnokok Ligája döntőjébe is bevezette klubját. A Boca Juniors viszont tisztán érzelmi kérdés számára. A nagy szerelem, ahogy mondani szokták. Viszont a hős szerelmes távozásával sem kell aggódnia a Juventusnak, ugyanis a csapat vezetőedzője, Massimiliano Allegri még nem tett le a további erősítésekről, és újabb klasszisok nevei sorakoznak a lehetséges érkezők listáján. A kérdés, hogy tudnak-e olyan kaliberű játékost igazolni, aki megfelelően pótolhatja Carlitost. Mert 50 gól, mégiscsak 50 gól…

Demmel László