Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Kiállításokkal tarkított bajnokik – videóval

Kiállításokkal tarkított találkozókat is hozott az MLS hétvégi fordulója, és azokon a meccseken gólokból sem volt hiány, ráadásul az egyik rangadó volt,  viszont egy kevésbé izgalmas, könnyen feledhető rangadót is rendeztek.

Rivero, Vancouver Whitecaps

A Vancouver a rangadót követően is maradt az élen! Rivero (elöl) szerezte csapata második gólját, ami bebiztosította a kanadai klub győzelmét (forrás: twitter.com/MLS)

Toronto FC – DC United 0-0
Helyszín: BMO Field – 16.382 néző

Két keleti élmenő összecsapása ígért izgalmakat, de abból sok nem lett, legalább is kapura alig voltak veszélyesek a klubok. Mezőnyben a kanadai klub tudott valamelyest dominánsabb lenni, magában viszont ez sem ért sokat. A vége gól nélküli pontosztozkodás lett, így a torontói gárda nem tudott felkapaszkodni a Keleti főcsoport második helyére, míg a washingtoni együttes maradt az élen.

Philadelphia Union – Montreal Impact 2-2 (1-1)
Helyszín: PPL Park – 17.531 néző
Gólszerzők: Mbu (8′), Edu (76′), ill. Piatti (28′), McInerney (70′)
Kiállítva: Mbu (77′), ill. Bernier (67′)

A Philadelphia és a Montreal összecsapása minden téren a döntetlenekről szólt. A találkozó első gólja hamar megszületett, ugyanis a hazaiak Mbu révén már a 8. percben előnybe kerültek, de 20 minutummal később Piatti válaszolt erre, s a fordulásig már nem változott az eredmény. A fordulás után az első fontos esemény az volt, amikor a 67. percben a vendégeknél Bernier megkapta második sárga lapját, így idő előtt el kellett hagynia a pályát. Ezt követően 3 perc telt el és a megfogyatkozott Impact McInerney révén megszerezte a vezetést! A válasz 6 perccel ezután érkezett, amikor Edu egalizált, de a következő percben már emberegyenlőség lett a pályán, ugyanis Mbu szintén megkapta második sárga lapját. Végül 1-1 pontot szereztek a klubok, és érdemi változást ez nem hozott.

New England Revolution – Vancouver Whitecaps 1-2 (0-2)
Helyszín: Gilette Stadion – 16.017 néző
Gólszerzők: Bunbury (84′), ill. Techera (18′), Rivero (31′ – büntetőből)
Kiállítva: Farrell (29′), ill. –

A két főcsoport élmezőnyébe tartozó csapat találkozója sokkalta jobb rangadót hozott, mint a keleti konferencia élmenőinek összecsapása!
A találkozó javarészt eldőlt az első játékrészben! A vendégek Techera révén a 18. minutumban kerültek előnybe, majd Farrell 9 perccel első sárga lapját követően megkapta a másodikat is, amikor a büntetőterületen belül szabálytalankodott, így tizenegyest is kaptak a vendégek! A 31. percben azt Rivero értékesítette, és megnyugtató előnybe került a kanadai együttes, mind létszám, mind gólok terén. A meccs hajrájában még sikerült a szépítés a hazaiknak Bunbury révén, de a pontszerzés már nem sikerült. Így a Vancouver továbbra is vezeti a Nyugati Főcsoportot, míg a New England sem panaszkodhat a helyezése miatt, de zsinórban harmadjára hagyta el a csapat vesztesen a pályát, ami a bajnokságot illeti.

A hét eddigi eredményei:
Colorado Rapids – FC Dallas 1-1
Toronto FC – New York City 0-2
Seattle Sounders – San Jose Earthquakes 0-2
New York Red Bulls – Vancouver Whitecaps 1-2
Montreal Impact – Orlando City 2-0
Los Angeles Galaxy – Philadephia Union 5-1
Portland Timbers – Houston Dynamo 2-0
FC Dallas – Houston Dynamo 2-0
Toronto FC – D.C. United 0-0
Philadelphia – Montreal Impact 2-2
New England – Vancouver Whitecaps 1-2

A folytatásban:
jún. 28. 23:00 New York City – New York Red Bulls (Eurosport)
jún. 29. 01:00 Portland Timbers – Seattle Sounders (Eurosport)

A góllövőlista élmezőnye:
1. Kamara (Columbus Crew)  12 gól
2. Wondolowski (San Jose Earthquakes) 9 gól
3
. Giovinco (Toronto FC), Kaká (Orlando City) 8 gól
5.
 Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Dempsey (Seattle Sounders), Bruin (Houston Dynamo), Davies (New England Revolution), Rivero (Vancouver Whitecaps), Martins (Seattle Sounders)  7 gól

Végezetül pedig a bajnoki tabella:

MLS 18 B

Nagy Dávid