Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Wenger nagyon boldog a kapusaival!

Az Arsenal csapata sosem állt hosszútávon hadilábon ami a kapusposztot illeti, bár volt egy időszak amire nem szívesen emlékeznek a rajongók. Most azonban igen büszkék lehetnek az “Ágyúsok” a bizalmi poszt triójára, mert ha úgy adódik, kétségek nélkül bárkit bevethetnek a nagy meccseken. 

Kép forrása: telegraph.co.uk  A Petr Cech-féle buborékfej feltűnése ezentúl London északi felén várható

Kép forrása: telegraph.co.uk
A Petr Cech-féle buborékfej feltűnése ezentúl London északi felén várható

Igencsak megörült Arséne Wenger, az Arsenal francia menedzsere, amikor aláírás került végre Petr Cech szerződésére. A városi rivális Chelsea-nél 11 szezont lehúzó 115-szörös cseh válogatott hálóőr, közel 10 millió fontért váltott klubot Londonon belül, és ezzel igen boldoggá tette új menedzserét, Arséne Wengert. Bár José Mourinho a Chelsea-nél ragaszkodott hozzá, maga is belátta, hogy a belga Thibaut Courtois mögött már alig lenne esélye a kezdőbe kerülnie régi kedvencének, így ha nehéz szívvel, de elengedte a piros-fehérekhez. Ennek a szurkolókon kívül csak az Arsenal menedzsere örült jobban, akinek így már három minőségi kapus is a rendelkezésére áll. Wojciech Szczęsny a lengyel, David Ospina a kolumbiai, míg most már Petr Cech, a cseh válogatott hálóőre is bármikor kész az “Ágyúsok” védelmét irányítani. Wenger nem is győzött hálálkodni a sorsnak:

“Ez egy nagyon kemény menet volt. Petr Cech szerződtetése igen nagy feladat volt, de most mindannyian fellélegezhetünk. Volt két nagyszerű kapusunk, de most már három van. Petr tapasztalata rengeteget ér nekünk, és ezzel csak nyert a csapat, és nyertek a kapusok is. Biztos vagyok benne, hogy David és Wojciech is profitálni fog az együtt végzett munkából. Petr hatalmas tapasztalata, és a tény, hogy mennyi trófeát szerzett már pályafutása alatt, csak erősítheti az Arsenal játékosainak elszántságát, hogy igenis lehetséges mindig magasabbra törni. Rengeteg hitet adhat ő nekünk. Mindig is úgy gondoltam, hogy még éhes a sikerre. Látszódott rajt tavaly, amikor megkapta a lehetőséget, hogy még mindig harap, és nagyon szereti a játékot. Nagyon meggyőző a teljesítménye immáron több mint egy évtizede. Három ilyen kapussal, nagyszerű lesz együtt dolgozni!” 

Az Arsenal már évek óta a nagy bajnoki sikert hajkurássza, és ez a tavalyi szezon év végi teljesítménye alapján akár idén össze is jöhetne, pláne ha Cech tapasztalatából indulunk ki, mint tette azt Wenger is. Ám félő, hogy ennyi nem lesz elég, és a régóta érlelődő Artuto Vidal transzferre is szükség lehet az áttöréshez.

Demmel László