Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fradi-siker Radó-ügyben

Nem mindennapi versenyfutás következtében kötött ki az Üllői úton az U-válogatott Radó András. Sokáig az Újpest tűnt befutónak, hogy aztán egyetlen huszárvágással a Fradi elhappolja ősi riválisa elől a támadót.

fotó: fradi.hu

fotó: fradi.hu

Hónapok óta tudható volt, hogy eligazolhat Radó András a Haladástól, szóba került a Videoton, a Ferencváros mellett néhány külföldi érdeklődő is, de mindannyiszor maradt Szombathelyen a támadó. Egészen hétfő délutánig. Az elmúlt hetekben az Újpest volt a legkitartóbb kérő, és már-már úgy tűnt, csak napok kérdése, és a IV. kerületbe ír alá az U21-es válogatott csatár, mígnem befutott a Fradi ajánlata. Egyszer s mindenkorra lezárva a témát.

Tulajdonképpen várható volt, hogy pont kerül az ügy végére, de talán senki sem erre számított. Napok óta tartotta magát a hír, miszerint a Haladás és maga Radó is megegyezett mindenben az Újpesttel, aztán egy vonzó ajánlat elég volt, hogy ne lila-fehérben, hanem zöld-fehérben folytassa.

„Gyorsaságával, robbanékonyságával és agilis mozgásával azonnal felhívta magára a figyelmet, aki első idényében 12 mérkőzésen játszott, két gólt lőtt, emellett nyolc gólpasszt is kiosztott. Szezonról szezonra jobb formát mutatott, tavaly ősszel azonban megsérült. Ám tavasszal visszatérve ismét csapata egyik legjobbja volt, aminek köszönhetően a nyári piacon élénk volt az érdeklődés iránta.” – fogalmaz a Ferencváros honlapja Radóval kapcsolatban.

Eleddig kiemelkedőnek nevezhető a támadó mérlege, aki 91 bajnokin 29 gólt szerzett, miközben az elmúlt idény nagy részét sérülés miatt kénytelen volt kihagyni. A Ferencváros nemcsak pénzt, de Ugrai Roland személyében támadót is adott a Haladásnak. Tulajdonképpen ezzel a cserével jól is járt Ugrai, hiszen 2014-ben nagy reményekkel érkezett a fővárosba éppen Szombathelyről, ámde nem sok lehetőséget kapott, így kézenfekvő volt, hogy távozik a Fraditól. A támadó három évre kötelezte el magát a Halihoz.

„Nagyon örülök, hogy lezáródott ez a történet, már nagyon hosszú ideje húzódott – beszélt átigazolásáról Radó András. – Óriási megtiszteltetés, hogy a Ferencvárosba tudtam igazolni. Abszolút mértékben bajnokesélyes a csapat, amelybe nyilván nehezebb lesz bekerülni, de azért jöttem ide, mert képesnek tartom magam rá.” Egyértelműen bajnokesélyesnek tartja új együttesét a csatár, aki azt elismerte, nehéz dolga lesz beverekednie magát a csapatba. „A bajnoki cím, illetve a Magyar Kupa-címet is jó lenne megvédeni, egyénileg pedig az, hogy minél hamarabb be tudjam verekedni magam a csapatba. Azért jöttem ehhez a nagy klubhoz, hogy fejlődjek.” És, hogy kerek legyen a történet, máris visszatérhet a Rohonci útra. „Nagyon pikáns meccs lesz, az első fordulóban rögtön a korábbi csapatommal találkozunk, de ilyen az élet. Ha pályán leszek, mindent megteszek majd annak érdekében, hogy győzelemhez segítsem a Ferencvárost.” Hogy aztán mire lesz képes a IX. kerületben Radó, azt majd a közeljövő eldönti, mindenesetre a válogatott kapuja is könnyebben megnyílhat a fiatal játékos előtt. „Azzal, hogy ide tudtam szerződni, nagyobb esélyt kaphatok erre, de ezt itt is a jó játékkal tudom kivívni, úgyhogy ennek megfelelően próbálok teljesíteni.”

Szintén a zöld-fehérekkel kapcsolatos hír, hogy David Mateos hozzáállása miatt maradt ki az elmúlt hetekben a nemzetközi kupameccseken. Ezt maga Thomas Doll jelentette ki a Magyar Rádiónak adott nyilatkozatában. Ismeretes, a spanyol védő ingyen szeretett volna távozni, amibe a Ferencváros vezetősége nem ment bele, így kissé elmérgesedett a viszony a felek között, hogy aztán a napokban enyhüljön ez a „hidegháborús” helyzet. Mateos ugyanis a hírek szerint meggondolta magát, és szeretne a Fradi kötelékében maradni.

Gavalovits Sándor