Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: A Hertha újra botlott, míg a Werder megállíthatatlan

Folytatták felkészülésüket a Bundesliga rajtjára készülő német együttesek. Pályán volt Dárdai csapata, amely ezúttal sem tudott nyerni, a Werder pedig nem igazán talál legyőzőre. Nyert a Schalke is, a Köln pedig első vereségét szenvedte el a felkészülés során, a Mainz pedig nagy pofonba szaladt bele a Monaco ellen.

Darida, Hertha BSC

Darida jól mutatkozott be, hiszen 5 perc elteltével gólt ünnepelhetett, végül ikszeltek a csapatok (forrás: twitter.com/herthabsc)

Hertha BSC – Fulham 2-2 (2-1)
Gólszerzők: Darida (5′), Hegeler (14′), ill. Taggart (31′), Woodrow (71′)

Mindkét együttes megélt már szebb időket, ezen a felkészülési meccsen pedig a Hertha kezdett jobban. Dárdai csapata közel negyedóra elteltével már kétgólos előnyre tett szert, ám a Fulham még az első játékrész során tudott zárkózni. Végül a döntetlent is kiharcolta a londoni gárda, ezzel együtt pedig elmondható, hogy nem alakul túl rózsásan eddig a felkészülés a berlini klub számára, ám messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni ezen meccsek alapján, bár intő jelül szolgálhat egy-két találkozó a szezon kezdetét illetően.

A Hertha BSC eddigi felkészülési meccsei
Furstenwalde – Hertha BSC 0-2
Neustrelitz – Hertha BSC 2-2
Hertha BSC – Rayo Vallecano 0-1
Grödig – Hertha BSC 2-2

Blumenthaler – Werder Bremen 0-9
Gólszerzők: Bartels (17′), Ujah (45′), von Haacke (54′), Öztunali (63′, 73′, 82′), Hajrovic (65′), Aycicek (69′, 87′)

A brémai klubnak nagyon jól megy a szekér a felkészülés során, és ezt nem csak emiatt a kiütéses meccs miatt lehet elmondani, hanem azért is, mert papíron sokkal jobb csapatokat is legyőzött a Werder, mint a Blumenthaler. Ezen a találkozón egy híján meglett a tíz, pedig a szünetre még csak kétgólos előnnyel vonulhattak a brémai együttes labdarúgói. Ha pedig tíz – tíz felkészülési meccse során veretlen maradt a Werder, amely ezek közül 9 összecsapást nyert meg – igaz, egyiket “csak” tizenegyesekkel, így 8 rendes játékidőben elért siker jött össze –  amelyeken magabiztosan tudott diadalmaskodni a csapat. Bizakodva várhatja a közelgő szezont az együttes. Öztunali megint remekelt, hiszen három góllal vette részét a mostani, kiütéses sikerből – viszont volt egy duplázó is, Aycicek személyében.

A Werder Bremen eddigi felkészülési meccsei
Flensburg – Werder Bremen 0-3
Cuxhaven – Werder Bremen 1-4
Delmenhorst – Werder Bremen 1-7
MSV Neuruppin – Werder Bremen 0-11
Hansa Rostock – Werder Bremen 1-1
Salzburg – Werder Bremen 0-4
Werder Bremen – Valencia 0-0, büntetők után 1-0
1860 München – Werder Bremen 1-3
Werder Bremen – Brno 2-0

Lechia Gdansk – Schalke 04 0-1 (0-1)
Gólszerző: Sané (44′)

A lengyel élvonalbeli Lechia Gdansk együttesét a Schalke győzte le. A gelsenkircheni együttes így hozta a papírformát, a gólért pedig Sané felelt, ugyanis csak egy találat esett a mérkőzésen. A kékek felkészülése eddig felemásan alakul, ez alapján pedig nem lehet tudni, mire számíthat a publikum a Schalke-tól a következő idényben.

A Schalke 04 eddigi felkészülési meccsei
Klagenfurt – Schalke 04 1-3
AC Wolfsberger – Schalke 04 3-1
Udinese – Schalke 04 1-1
Osnabrück – Schalke 04 2-3

Mainz – AS Monaco 1-5 (1-3)
Gólszerzők: Samperio (12′), ill. Martial (18′ – büntetőből, 19′), Cavaleiro (30′), Kurzawa (62′), Carrillo (69′)

A Mainz kiadós pofonba szaladt bele tegnap este a hercegségbeli AS Monaco elleni összecsapáson. Kevesebb, mint negyedóra elteltével ugyan a Mainz került előnybe, viszont innentől kezdve nem sokat kellett várni arra, hogy fölénybe kerüljenek a monacói klub játékosai. Az első játékrészt is magabiztosan nyerte a francia élvonalban szereplő gárda, majd még kettő góllal megtoldotta előnyét a fordulást követően a csapat. A Mainz-nak ez még csak a második felkészülési meccse volt az előző szezon befejezte óta, és mindkétszer francia klubbal játszott a Bundesliga klub. Eddig nyeretlen a német együttes, amely most sem tartalékosan lépett pályára, így még fájóbb lehet a kiütéses vereség, amelyet szakadó esőben szenvedett el a német élvonalbeli együttes.

A Mainz eddigi felkészülési meccsei
St. Etienne – Mainz 1-1

1. FC Köln – Espanyol 0-2 (0-0)
Gólszerzők: Alsonfo (72′), Caballe (89′)

A kölni gárdának eddig jól ment a felkészülés, és veretlen is maradt az Espanyol elleni meccsig. Eddig csak győzelemmel hagyta el a pályát az 1. FC csapata, és a spanyol élvonalbeli klub ellen is sokáig tartotta magát az együttes. A “vesztét” a Bundesliga csapatnak a meccs végéhez közeledő szakasz okozta a barcelonai klub által.

Az 1. FC Köln eddigi felkészülési mérkőzései
SV Oberwart – 1. FC Köln 2-11
Osnabrück – 1. FC Köln 2-3
Fortuna Köln – 1. FC Köln 1-3
Tychy – 1. FC Köln 0-1

Ma csak egy Bundesliga együttes lép pályára, méghozzá a címvédő, amely kínai felkészülése során a hazai Guangzhou ellen lép pályára.
13:15 Bayern München – Guangzhou Evergrande (Eurosport 2)

Nagy Dávid