Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jet-Sol Liga: Szegedi regény

Mint korábban mi is beszámoltunk róla, a Dorogi Diófa visszalépése miatt az MLSZ a Szegedi AK-t kérte fel az élvonalbeli indulásra. Szil Zsolt beszélt erről a Délmagyar online kiadásának.

Ősszel ismét lesz Szeged-Fradi. - fotó: Jakab Tamás

Ősszel ismét lesz Szeged-Fradi. – fotó: Jakab Tamás

Hosszú pihenő után megkezdte a felkészülést a szegedi együttes is. Bár sokáig úgy volt, hogy a Győrrel szemben elveszített osztályozó miatt csak a második vonalban indulhat Cserenkó Szabolcs együttese, végül az NB I-re készülhetnek a Boszorkányok. „Ebből a sztoriból regényt tudnék írni… Nagyon nehezen éltük meg ezt az időszakot – indított Szil Zsolt, a szegediek elnöke a nyári történésekről. – Kaptunk egy lehetőséget, boldogok vagyunk, és el is indulunk az NB I-ben, bár a költségvetés és a keret is szűkebb lesz. Vezéráldozatokkal jöttünk ki a történetből, szerencsétlenül búcsúztunk, de ezt nem fogjuk a korrekt körülményekre. Van egy országos negyedik helyen végzett U17-es csapatunk, amelyre büszkék vagyunk, és amelyből többen is feljönnek a nagyokhoz. A keretből Zimányi-Kovács Anikó a fővárosba, az Astrához igazolt, mellette a bosnyák kapus, Hodzic távozott, Kardos pedig az SZVSE-t választotta. Az érkezési oldal egyelőre még képlékeny, tárgyalunk, érdeklődünk.”

Az elmúlt hetek tehát bizonytalanságot tükröztek, de mint azt Cserenkó Szabolcs vezetőedző elmondta, az NB II-ben könnyebb lenne sikereket elérni, mindazonáltal örül, hogy így alakultak a dolgok. Sztárjátékosokat nem tudnának igazolni, de nem is áll szándékukban. „Érdekesen zajlottak az elmúlt hetek. Elkönyveltük, feldolgoztuk, hogy az NB II jön, de örülök, hogy így alakult. Az NB II-ben több sikerélmény lenne, ám annak sok értelme nem lenne, hogy nem jön el az ellenfél. Nem tudunk, de nem is akarunk sztárjátékosokat igazolni. 18-20 fős kerettel tervezünk, és egy egészséges közeget létrehozni. A 6-8. helyre lehetünk jók: az első négyhez képest nagyok a különbségek, ám a Győr és a Femina velünk azonos súlycsoportúak. Elkezdtük a munkát, bár egy kicsit később, mint legutóbb. Hagytunk pihenőt a lányoknak, ám immár olyan napok is vannak, amikor a délutánok mellett délelőtt is edzünk. Az utánpótlásból Guth Renáta már velünk edz, rajta kívül is vannak tehetségeink, ügyes labdarúgóink.” Ide kapcsolódik, hogy a szakvezető elköszönt a futsalcsapattól, így már csak a nagypályásokra, és az utánpótlásra kell felügyelnie. Az SZTE-EHÖK megköszönte az eddigi erőfeszítéseit a fiatal szakembernek, aki közös megegyezéssel távozott az NB II-es futsalcsapat éléről.

Gavalovits Sándor