Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Büntetőkkel nyert rangadót a Chelsea!

A Bajnokok Nemzetközi Kupája Észak-Amerikában zajló szakaszában magyar idő szerint hajnalban egy rangadót rendeztek, hiszen a katalán Barca a londoni Chelsea ellen lépett pályára. Ezen kívül még volt egy találkozó, a Club America – Benfica, ami szintén drámai véget ért.

Chelsea - Barcelona, Bajnokok Nemzetközi Kupája - Hazard gólja

Hazard kezdte el a Chelsea góljainak gyártását, és legvégül is a londoni klub játékosai örülhettek a Barca elleni rangadón (forrás: twitter.com/ChelseaFC)

Chelsea – Barcelona 2-2 (1-0), tizenegyesekkel: 3-2
Gólszerzők: Hazard (10′), Cahill (85′), ill. Suárez (52′), Ramirez (66′)

Nem kellett sokat várni a rangadó első góljára, ugyanis tíz percnyi játék elteltével a londoni együttes került előnybe a BL címvédőjével szemben! Ekkor Hazard nagyszerű szólója zárult góllal. Nem sikerült senkinek sem feltartóztatnia a belga csatárt, aki a tizenhatoson belül az érkező védők közül lőtte a hálóba a labdát (1-0). A Chelsea továbbra sem játszott alárendelt szerepet, de összességében több lehetősége volt a katalán együttesnek, arányaiban viszont ugyanúgy volt veszélyes mindkét klub ellenfele kapujára. Gólt azonban a fordulásig nem jegyezhettünk már fel egyik oldalról sem.

A második játékrész a Barca számára indult jól, legalább is a gránátvörös-kékek góljára sem kellett sokat várni ekkor, akárcsak a Chelsea góljára az első félidőben. Az egalizálásért az uruguayi Suárez felelt. A támadó káprázatos gólt szerzett a védelmi hibát követően, és a hátsó alakzat tagjai fölött lazán emelte át a labdát, amit ugyan kikotort az érkező védő, de már addigra a játékszer áthaladt a gólvonalon (1-1). Majd 14 perc elteltével már a katalán klub játékosainál volt az előny! A 66. minutumban Ramirez lőtt nagyon szép gólt – Courtois akárhogy nyújtózott, nem védhetett (1-2). Ezzel azonban nem ért véget a gólgyártás a rangadón. A 85. percben a kifutó Masip kapus mellett fejelte be a labdát Cahill, aki ezzel kiegyenlített (2-2). Mint kiderült, nem csupán kiegyenlített az angol fővárosi együttes labdarúgója, hanem ezzel a tizenegyespárbajt is kiharcolta.

A büntetők rúgását a Barca kezdte meg, Iniesta pedig jól célzott, majd a Chelsea új igazolása, a Manchester Unitedben lesajnált kolumbiai Falcao is gólt lőtt (1-1).  A második körben azonban Halilovic nem tudta értékesíteni a büntetőjét, míg Halilovic igen, így az angol klubnál volt az előny (2-1). Lassan minden eldőlni látszott, ugyanis Ramires eredményes volt, míg előtte Pique rontott, így már kettővel ment a Chelsea (3-1). Végül már csak abban bízhatott a Barca, hogy Ramirez értékesített tizenegyese után Remy nem tud eredményes lenni, ám utóbbi is betalált, így eldőlt a találkozó (4-2)!

A Chelsea tehát tizenegyespárbajt követően verte meg a spanyol bajnokság és a BL címvédőjét, a két klub pedig lényegében fej-fej mellett halad a Bajnokok Nemzetközi Kupájában.

Club América – Benfica 0-0, tizenegyesekkel: 3-4

A mai másik találkozó is a tizenegyesek meccse lett, ám ezen sokkal hamarabb sor került büntetőre. A portugál bajnok a 16. percben szerezhetett volna előnyt, de Jonas nem tudott élni a lehetőséggel, kimaradt a büntetője. Ezzel együtt az első játékrész során kaput eltaláló lövést sem jegyezhettünk fel egyik klub részéről sem. A fordulás után mindkét együttesnek megvolt a lehetősége ám a gól elmaradt, annak ellenére is, hogy a 70. percben Buron kiállítása nyomán megfogyatkozott a Club América.

Büntetőkre került ezen a meccsen is a sor a döntetlennel véget ért rendes játékidő miatt. A tizenegyespárbajt a Benfica kezdte, és előnybe is került Cristante révén az első sorozat után, hiszen az ellenfél részéről Martinez hibázott (0-1). Majd rontott a Benfica is Gaitan révén, Zuniga pedig visszahozta csapatát a meccsbe (1-1). Ezt követően Santos és Marin is betalált (2-2), ahogy Samaris és Colula is (3-3). A legvégén Rodríguez belőtte a labdát, míg a Club América játékosa, Rosel nem tudott gólt szerezni, így a végén a Benfica játékosai ünnepelhettek, hiszen győztesen hagyták el a pályát (3-4).

Korábban játszották:
Los Angeles Galaxy – Club America 2-1
San Jose Earthquakes – Club America 1-2
Club America – Manchester United 0-1
Real Madrid – AS Roma 0-0 – büntetőkkel 6-7
Benfica – Paris Saint-Germain 2-3
Manchester City – AS Roma 2-2 – büntetőkkel 4-5
Paris Saint-Germain – Fiorentina 4-2
Manchester United – San Jose Earthquakes 3-1
Los Angeles Galaxy – Barcelona 1-2
Manchester City – Real Madrid 1-4
AC Milan – Inter 1-0
Barcelona – Manchester United 1-3
PSG – Chelsea 1-1 – büntetőkkel 1-2
New York Red Bulls – Benfica 2-1
Inter – Real Madrid 0-3
Chelsea – Barcelona 2-2 – büntetőkkel 4-2
Club America – Benfica 0-0 – büntetőkkel 3-4

A Bajnokok Nemzetközi Kupájának további menetrendje:
Július 29. – 12:00 Real Madrid – AC Milan
Július 30. – 03:00 Manchester United – PSG
Augusztus 2. – 21:00 Fiorentina – Barcelona
Augusztus 5. – 21:00 Chelsea – Fiorentina

Bajnokok Nemzetközi Kupája, Észak-Amerika - tabella

Nagy Dávid