Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elképesztő meccset nyert meg a Hamburg!

A Bundesliga 2. fordulójában a szombati játéknap zárásán Hamburgban mérte össze tudását a HSV a VfB Stuttgart csapatával. A végjáték lett igazán elképesztő, melynek a hamburgi klub tagjai örülhettek

Hamburger SV drukkerek

A Hamburg fanatikusai ünnepelhettek a hajrában és a lefújás után is (forrás: twitter.com/hsv)

Hamburger SV – VfB Stuttgart 3-2 (1-2)
Gólszerzők: Ilicevic (34′), Lasogga (84′), Djourou (89′),  ill. Ginczek (23′, 43′)
Kiállítva: – ill. Klein (53′)

Stieber is a nélkülözöttek táborát erősíti, ami a magyarjainkat illeti a Bundesligában, ugyanis a magyar támadó – akárcsak a Hoffenheim alkalmazásában lévő válogatott béli társa – a kispadra sem lett nevezve.
A játéknap utolsó bajnokiján a Stuttgart kezdett el veszélyeztetni szögletekből a 22. és a 23. percekben. Először még Gentner fejesét Adler mentette, de a következő minutumban már nem állíthatta meg senki a VfB eredményességét. Ginczek ekkor már pontosabban célzott, ugyanis Divadi sarokrúgása után ő lőtte be a labdát (0-1). Tíz perc sem telt el, s jött a válasz! A nagyszerű kiugratást követően Ilicevic gyorsabb volt a védőknél, és be is talált Tyton kapujába (1-1). Ám a VfB még a szünet előtt megszerezte újból a vezetést! Gentner kiváló meglátását pontos indítás is követte, Ginczek pedig a kapuba pofozta a labdát, ezzel már második alkalommal a meccsen (1-2).

Öt perccel a szünet után Divadi járt közel ahhoz, hogy szabadrúgása után kettővel menjen a Stuttgart, azonban a labda kevéssel, de mellésuhant. Ezután pedig jött a stuttgarti klub játékosai számára a fekete leves. Klein az 52. percben sárga lapot kapott, azonban a büntetett nem nagyon tudta elviselni az ítéletet, ezért kapott még egy lapot, tehát villant a piros is, hogy lehűthesse magát. Úgy tűnt viszont, nem gond a kiállítás a meccs végkimenetele szempontjából, hisz már-már zsebben érezhette a VfB a három pontot. Azonban a 84. minutumban Lasogga révén egalizált a kikötővárosi együttes! A HSV labdarúgója a kipattanóra csapott le, és így lett eredményes (2-2). Sőt, ez nem volt elég a Hamburgnak, a Stuttgart a padlóra került, a hazaiak pedig begyűjtötték a három pontot! A mindent eldöntő gólnál is tevékeny részt vállalt magára Lasogga, hiszen az ő fejespassza után született meg Djourou találata, amivel először megszerezte a vezetést a meccsen a HSV, s egyben a győzelmet is bezsebelte (3-2)! A Hamburg ezzel javította az 1. fordulós nagy vereségét – akkor 5-0-ra kapott ki az együttes a címvédő Bayerntől – , míg a VfB újból kikapott.

Nagy Dávid