Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Fiorentina lelépte a Milant – videóval

A Viola magabiztos és jó játékkal múlta felül a Milant a forduló rangadóján, Ilicic különösen jól mozgott, az ő játéka nagyon kellett ahhoz, hogy Paulo Sousa győzelemmel mutatkozhasson be. 

Könnyed győzelmet aratott a Viola - Forrás: facebook.com

Könnyed győzelmet aratott a Viola – Forrás: facebook.com

Fiorentina – Milan: 2-0 
G: Alonso (38.), Ilicic (56.) ill. –
Kiállítva: – ill. Ely (36.)

Aktívabban kezdett és végig dominált is a firenzei csapat, először Josip Ilicic lövését védte Diego Lopez, majd óriási bravúrt mutatott be a kapus a 19. percben, amikor a nagyon agilis Ilicic ugratta ki Kalinicet, de a kapus lábbal védeni tudott. A Milantól csak egy Bonaventura fejest tudott felmutatni, majd gyakorlatilag eldőlt az egész meccs a 36. percben, amikor Rodrigo Ely Kalinic lerántásáért megkapta második sárgáját, a megítélt szabadrúgást pedig Marcos Alonso kegyetlenül beverte, potenciálisan a szezon gólja.

A második félidő elején hatalmas ziccert fogott Lopez, egy az egyben vitte rá a labdát Ilicic, azonban a kapus kitalálta merre fogja lőni a szlovén. Ilicic viszont javított, mert Gilberto labdája után Romagnoli vágta fel a tizenhatoson belül a középpályást, aki így tizenegyest rúghatott. Nem is hibázta el, pontosan a bal alsóba lőtt, esélytelen volt Lopez. Innentől fogva a meccs érdemi része lezárult, a Milantól csak vérszegény támadásokra futotta, míg a Fiorentina nem nagyon erőltette a további gólszerzést, többnyire macska-egér harchoz hasonlított ez a játékrész.

https://www.youtube.com/watch?v=7jAX7Gxn2sg

Empoli – Chievo: 1-3
G: Saponara (8.) ill. Meggiorini (55.), Birsa (60.), Paloschi (64.)

Tavaly mindketten az alsóházban végeztek, viszont az Empoli volt az, aki több embert megnyert magának a focijával. Most megint a tavaly nyerőember, Saponara szerzett nekik vezetést, de a fordulás után egy 9 perces rohammal Meggiorini, Birsa és Paloschi elintézte a hazaiakat. Érdekesség, hogy ők hárman egymást szolgálták ki.

Tereh Balázs