Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jet-Sol Liga: Fradi-sikerek, Viktória-győzelem a második fordulóban

Rangadónak néztünk elébe a Törekvés SE pályáján, végül simán nyert a Fradi, a Kóka KSK – azaz a kis-Fradi Szegeden mutatkozott be – győzelemmel, míg Rákospalotán a futball igazságtalansága döntött.

Fotó: Facebook.com/Ferencváros Womens Football - Jakab Tamás

Fotó: Facebook.com/Ferencváros Womens Football – Jakab Tamás

Sima lett, pedig nem úgy indult a Ferencváros és az Astra csörtéje, már csak azért sem vártunk nagy különbséget a két együttes között, merthogy Dörnyei Balázs megkeverte kicsit a kártyákat, és több fiatalnak is lehetőséget adott, a másik oldalon viszont némileg változott a múlt héten kiütéses győzelmet arató Astra kezdője. Jó ritmusban kezdtek a csapatok, amelyek felvállalták a támadójátékot, melynek először a Ferencváros találta meg a ritmusát. Olyannyira, hogy alig pergett le az első negyedóra, Elizabeth Addo találatával megszerezte a vezetést a zöld-fehér együttes. Nem sokkal később aztán ugyanő már kettőnél járt. Ekkor már sejteni lehetett, hogy melyik csapaté lehet a három pont. A csepeliek próbálkoztak becsülettel, de mintha az első fordulóban ellőtték volna a puskaporukat. Staar Gabriella és Zimányi Kovács Anikó sem villogott, mint a Femina ellen, azonban mentségükre legyen mondva, kis hazánk bajnoka volt az ellenfél. A folytatásban sem hagyott alább a hazai lendület, ennek következtében tíz perccel a szünet előtt Eber Orji is meglőtte a maga gólját. A szünetben próbált frissíteni Dombó János, de a cserék nem hozták meg a várt eredményt, sőt. A korábbi Fradi-védő, nyár óta viszont az Astrát erősítő Vőfély Noémi olyan szerencsétlenül ért bele egy lövésbe, hogy az a saját kapujában kötött ki, aztán a játékrész derekán Orji a második találatával végleg megpecsételte a csepeliek sorsát.

Ferencváros – Astra 5-0 (3-0)
Kocsis Sándor Sportközpont, 200 néző, vezette: Gelb Tamás (Király Gergő, Kovács Brankó)
Ferencváros: Németh J. – Mosdóczi (Horváth Zs., 61.), Zlidnis, Csigi E., Nagypál F. – Fenyvesi E., Bognár E. (Krascsenics Cs., 73.) – Orji (Bulatovic, 73.), Cankovic, Addo – Zágor
Astra: Kovács K. – Kakuszi, Tatai K., Vidács, Vőfély – Godvár (Kajdy J., 75.), Dikanová, Szabó B., Staar (Dura M., 67.) – Telek-Sümegi, Zimányi Kovács (Kókány, a szünetben)
g.: Addo (16., 25.), Orji (35., 64.), Vőfély (53., öngól)
s.: Telek-Sümegi (18.), Vidács (37.), Kakuszi (48.), Kajdy (82.)

Győzelemmel rajtolt a másik újonc is, miután a Szeged ellen nyert Berla Attila Kókája. A Ferencváros akadémiájaként üzemelő klub önálló sportszervezetté alakult tavaly, így semmi akadálya nem volt, hogy egy osztályt ugorjon. Nos, a szegedieknek eddig nem sok jót hozott, hogy a két frissen feljutó csapattal játszott, mert két mérkőzésen pont nélkül maradt. Maga mérkőzés kiegyenlített párharcot hozott, amelyen a SZAK könnyedén vezetést szerezhetett volna, ha Barti Luca nem védi a csongrádiaknak megítélt tizenegyest. Mivel azonban megtette, lélektanilag nagyot dobott a rendkívül fiatal társaságon, amely Gruber Brigitta és Csiki Anna góljaival győztesen hagyta el a pályát. Gruber az első negyedóra végéhez közeledve szerezte meg a vezetést, Csiki pedig a második játékrész elején talált be. A Szeged továbbra is pont nélkül vesztegel, de a Femina rosszabb gólkülönbsége miatt nem sereghajtó.

Szegedi AK – Kóka KSK-FNLA 0-2 (0-1)
Felső Tisza-parti stadion, 40 néző, vezette: Borbás Bottyán Aurél (Csamangó Tamás, Förgeteg Lívia)
Szeged: Sávai V. – Dékány D., Mesterházi Cs., Nagy Dzs. (Loketic, 74.), Szalai Á., Lévai N. – Harcel B., Szil T., Végh E. (Guth R., 60.), Lipták L. – Varga Zs.
Kóka: Barti L. – Marsi K., Németh H., Rőhberg Zs., Kiss G. – Zoltán B., Vancsik V., Zágonyi (Csiki A., a szünetben), Kiss S. – Gruber B., Kocsán P. (Kerekes E., 86.)
g.: Gruber (13.), Csiki A. (54.)
s.: Szil T. (56.)

Fotó: Facebook.com/fc.femina

Fotó: Facebook.com/fc.femina

Döntetlenszagú mérkőzésen csapott össze az első fordulóban egyaránt kiütéses vereséget szenvedő Femina, Viktória duó Rákospalotán. Mindkét együttesben buzgott a bizonyítási vágy, hiszen szerették volna kiszolgálni a szép számú közönséget. A találkozó előtt mindkét együttesben voltak változások, így nem lehetett tudni, mire is számítsunk. Ám nem finomkodtak a játékosok, a Viktória rögtön magához ragadta a kezdeményezést, és gyorsan megszerezhette volna a vezetést, de Rózsa Cecília lövése a lécről pattant fölé, majd Csizmók Adrienn mutatta be a meccs első bravúrját. Ahogy haladt előre az idő egyre inkább kiegyenlítődtek az erőviszonyok, és már közel sem volt egyszerű dolga a szombathelyieknek. A játékrész derekán láthattuk az első igazán veszélyes hazai lehetőséget, Boda iramodott el a szélen, beadását Manhart fejelte szögletre, Jakus sarokrúgását Bernhardt Bernadett lőtte fölé. Ezután egy csapásra megélénkült a találkozó, Zólyomi Rebeka lövését könnyedén fogta Bíró, majd Siklér lőtt alig fölé Magyarics beadása után. A hajrához közeledve megszerezhette volna a vezetést Burján Nóra, aki Zólyomi szabadrúgása után fejelhetett, ám a játékvezető les miatt sípolt, miközben a palotai támadó ütközött Bíróval. Szerencsére ápolásra nem volt szükség. Fordulás után maradt az élvezetes, lendületes futball, és sokáig a mezőnyben zajlott a játék, mígnem a félidő felénél egy vitatható szabadrúgáshoz jutott a vasi gárda, Heike Manhart pedig megszerezte a vezetést, és mint később kiderült, a győztes gólt is. A szőke osztrák lány lemásolta Vőfély Noémi egy héttel ezelőtti gólját, igaz valamivel közelebbről talált utat labdája a léc alá. Az utolsó negyedórában valamivel több lehetőség adódott a palotaiak előtt, ám hiába, Bíró Barbarán ezen a délutánon-kora estén nem lehetett kifogni. Nem hiába mondta a lefújás után mindkét szakvezető, egy ikszes meccsen pontrúgás döntött. A játékosok közül Csizmók Adrienn értékelt, szerinte egyre jobb lesz a csapat, illetve az ilyen rögzített helyzeteket kell még gyakorolni, a másik féltől megszólaltatott Siklér Kinga szerint is a csapatkohézió erősítése vezethet eredményre, illetve most ennyi volt ebben a meccsben.

Femina – Viktória 0-1 (0-0)
Budai II. stadion, 70 néző, vezette: dr. Szanyi Ádám (Nyekita Brúnó, Milavecz Péter)
Femina: Csizmók A. – Bernhardt Be., Szeitl Sz., Véninger T., Jakus M. – Szinyei R., Molnár R., Burján (Bernhardt Ba., 74.) – Boda Dzs., Fogl K., Zólyomi R. (Tasnádi R., 80.)
Viktória: Bíró B. – Szakonyi E., Kun B., Balogh H., Magyar V. – Harsányi A. – Csidei K. (Kiss Zs., 57.), Rózsa C. (Kopcsándi V., 78.), Magyarics – Siklér (Fábián D., a szünetben), Manhart
g.: Manhart (64.)
s.: Rózsa C. (73.), Balogh H. (77.)

A bajnokság állása:nőinb1

A góllövőlista élmezőnye:
4 gólos: Staar Gabriella (Astra)
3 gólos: Nagy Lilla, Herczeg Andrea (mindketten MTK)
2 gólos: Pádár Anita, Kaján Zsanett (mindketten MTK), Heike Manhart (Viktória), Ebere Orji, Elizabeth Addo (mindketten Ferencváros)

A forduló válogatottja: Barti Luca (Kóka KSK-FNLA) – Marsi Krisztina (Kóka KSKFNLA), Demeter Réka (MTK), Véninger Tünde (Femina), Nagypál Fatima (Ferencváros) – Herczeg Andrea (MTK), Heike Manhart (Viktória), Elizabeth Addo (Ferencváros), Nagy Lilla (MTK) – Ebere Orji (Ferencváros), Gruber Brigitta (Kóka KSKFNLA)

Gavalovits Sándor