Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Létrejött a Suljic-Videoton házasság

A mai nap folyamán megszületett az ami már napok óta a levegőben lógott, vagyis Asmir Suljic elhagyta az Újpestet a Videoton kedvéért.

suljic

Hosszas huzavona és egyezkedés előzte meg a szerződéskötést, ám mivel Suljic mindenképp menni akart, így a lila-fehérek elengedték. Noha korábban szó volt játékoscseréről is, végül ez nem jött létre, hanem pénzért (egyes hírek szerint 4-500ezer euró közötti összegért) váltott klubot a bosnyák. Suljic 50 mérkőzésen lépett pályára az Újpest színeiben az NB I-ben, és most a címvédőhöz szerződött, ahol nagy szükség lesz a kreatív játékára, mert a Vidi nagyon beragadt a rajtnál. A kontraktus aláírása után a következőképp nyilatkozott Suljic a Videoton hivatalos honlapjának: “Nagy lépés ez a karrieremben, több klub is érdeklődött, de úgy éreztem, hogy a Videoton FC számít rám a legjobban, biztos vagyok benne, hogy jó döntést hoztam. Tisztában vagyok vele, hogy kemény harc vár rám a csapatba kerülésért, jól ismerem a keretet, de nem félek ettől, minden edzésen száz százalékot nyújtok, hogy a kezdőben számítsanak rám. A foci a szurkolókért van, szóval az a célom, hogy látványos és eredményes játékkal tudjam szórakoztatni a Vidi-drukkereket is! “

Az Újpesthez kapcsolódó hír, hogy a délután folyamán megállapodtak Balázs Benjáminnal, a korábbi kaposvári csapatkapitánnyal, aki a csapat első osztálytól való búcsúja után előbb a portugál Guimaraeshez, majd a cseh Teplicéhez igazolt, ám kulcsemberré sehol se tudott válni, így csapott most le rá a fővárosi lila-fehér egylet.

Munkácsi Ádám