Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Videoton: Távozás szélén a kulcsember, magyar edző is jöhet – sajtóhír

Sokatmondó volt Pető Tamás sajtótájékoztatón elejtett megjegyzése, amivel utalt egy lehetséges távozóra. Gyurcsó Ádámot ugyanis egy meg nem nevezett lengyel csapat vinné.

Elköszönhet Gyurcsó Ádám Székesfehérvártól. - fotó: nso.hu

Elköszönhet Gyurcsó Ádám Székesfehérvártól. – fotó: nso.hu

Kevés ország csapata mondhatja el magáról, hogy a Videoton húzza ki őket a csávából. Lengyelország ilyen lett ezen a nyáron. A Legia Warsawa ingyen jutott gólerős támadóhoz – Nikolics Nemanja, míg a Lech Poznan kettős győzelemmel kvalifikálta magát (3-0, 1-0) az EL főtáblájára. Arról már korábban beszámoltunk, hogy Kleinheisler László személyében is a lengyel vonal él. Mostanra az is kiderült, Gyurcsó Ádám sem sokáig lesz a magyar címvédő futballistája. „Gyurcsó Ádámnak élő szerződése van a klubbal.” – jegyezte meg csütörtök este Pető Tamás. Nos, ennek ellenére távozhat a szélső, akinek a transfermarkt.de szerint 800 ezer euró az értéke, így második legdrágább Vidi-futballista Juhász Roland után. Maga az érintett még fél évig tartozik a piros-kékek állományához, így aztán télen ingyen igazolhat máshová, tehát, ha a klub pénzt szeretne látni, most kellene eladnia a 12-szeres válogatottat. Korábban már tárgyaltak a hosszabbításról, de az egyezkedés nem vezetett eredményre, így Gyurcsó szabadon tárgyalhat az érdeklődőkkel, akár előszerződést is köthet. A középpályás megerősítette a lengyel érdeklődést, de kiemelte, még tárgyalni fog jelenlegi kenyéradójával.

Szintén a fehérváriakkal kapcsolatos, hogy a klubevezetés bőszen keresi a távozó Bernard Casoni utódját. A sajtóban több tréner neve is felröppent az elmúlt napokban, Kovács Zoltán azonban lehűtötte a kedélyeket. „Olyan edzőt szeretnénk a kispadra ültetni, aki kirángatja a csapatot ebből az apátiából. Pető Tamás már dolgozik ezen, bár az eredményekben egyelőre nem mutatkozik meg. Benne van a kalapban Joan Carrillo is, mint lehetőség. Nem lenne korrekt a jelöltekkel szemben, ha sokáig húznánk a kinevezést, pár héten belül döntünk. Van magyar és külföldi jelöltünk is a kispadra.” – mondta a szintén nemrégiben kinevezett sportigazgató.

Gavalovits Sándor