Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jet-sol Liga: Erődemonstrációt tartottak a bajnokesélyesek

Szűk győzelemmel tartotta otthon a három pontot a Győr és az Astra, míg a címvédő és az MTK is „kivégezte ellenfelét.

Újabb nagyarányú győzelmet arattak a Medgyes-lányok. - fotó: Facebook.com/MTKCsajok

Újabb nagyarányú győzelmet arattak a Medgyes-lányok. – fotó: Facebook.com/MTKCsajok

Várható volt, hogy az MTK kiüti a Szegedet, ami meg is történt, még akkor is igaz ez, ha ezúttal az első félidőben parádézott Medgyes Péter csapata. Érdekes kétarcúság jellemzi a kék-fehéreket, akik egy szűk háromperces periódusban lezárták a találkozót. Igaz, még úgy is hengereltek Nagy Lilláék, hogy ismét megkeverte a lapokat a szakvezető. Ahogyan a nyitó körben, most is az első játékrész hozott gólzáport, míg a szünet után visszavettek a kék-fehérek. Ennek ellenére nem panaszkodhattak a kilátogató nézők, mert sok volt a gól. Meg kell jegyezni, hogy ez a részleges „visszaesés” ismét büntetve lett egy jó szegedi lövés által, viszont egy percig nem forgott veszélyben a kékek sikere. Ki kell emelni Nagy Lillát, aki ezen a találkozón is kétszer villant, ráadásul egyszer fejjel, ami nem igazán jellemző a fővárosiak 33-asára, mellette Méry Rita duplázott, de az elmúlt tizenhat év gólkirálynője, Pádár Anita is kétszer talált be.

Szeged – MTK 1-8 (0-5)
Felső Tisza-parti stadion, 40 néző, vezette: Kócsó Tibor Zsolt (Szöllösi Ferenc, Szeri Tamás)
Szeged: Schildkraut F. – Harcel B., Mesterházi Cs., Lévai N., Nagy Dzs. (Végh E., 30.) – Dékány D., Papp D., Szil T., Guth R. (75.) – Lipták L., Varga Zs. (Dudás D., a szünetben)
MTK: Káli Zs. – Nagy A., Demeter, Tell Zs., Pinczi A. – Nagy Á., Tóth A. (Kaján, a szünetben) – Nagy L. (Csányi D., a szünetben), Herczeg A., Csorbai (Pádár, a szünetben) – Méry
g.: Lévai (48.) ill.: Nagy L. (16., 36.), Méry (18., 19.), Nagy A. (30.), Pádár (73., 87., a másodikat 11-esből), Kaján (81.)

A változatosság kedvéért: Orji és Addo szállította a Fradi sikerét. - fotó: Jakab Tamás

A változatosság kedvéért: Orji és Addo szállította a Fradi sikerét. – fotó: Jakab Tamás

Nem állította nehéz feladat elé a Ferencvárost a szombathelyi túra. A Viktória kétarcú csapat benyomását kelti eddig, hiszen a két bajnokaspiránstól nagyon kikapott, míg a vele egy szinten lévő Feminát egy igencsak kétséges szabálytalanságot követő szabadrúgásgóllal sikerült legyűrni. Azonban a Ferencváros dicséretére legyen mondva, Dörnyei Balázs csapata második összecsapását is nagy különbséggel nyerte, ami a semleges szurkolók szempontjából nem rossz a rangadó előtt, ám a bajnokság is jobb lenne tán, ha több erős együttes alkotná a mezőnyt – bár tudjuk, mindenki addig nyújtózhat, ameddig a takarója ér – ez egyelőre álom csupán. Mindenesetre az látszik, hogy Jelena Cankovic hiányát is elbírta ezúttal a fővárosi együttes, amely megint az afrikai légiósai gólérzékenységével nyerte meg a Viktória elleni ütközetet. Ebere Orji és Elizabeth Addo egyaránt három gólt tett a közösbe, rajtuk kívül a nyáron Kókáról visszavitt Krascsenics Csilla talált be. Érdekes párharc lesz majd a bajnokság rangadója.

Viktória – Ferencváros 2-7 (1-2)
Király Sportlétesítmény, 100 néző, vezette: Szvorda Melinda (Mészáros Péter, Horváth Ádám)
Viktória: Dömsödi P. – Kun B., Harsányi, Balogh H., Szakonyi E. (Kopcsándi, 77.) – Magyarics, Magyar V. (Fábián D., a szünetben), Kiss Zs. (Baumann D., 55.), Rózsa C. – Csidei K.
Ferencváros: Samu A. – Mosdóczi, Viczai (Csigi E., a szünetben), Bokor A., Nagypál F. – Bognár E., Fenyvesi E. – Addo, Zágor (Szabó D., 61.), Krascsenics Cs. (Vári V., 68.) – Orji
g.: Rózsa C. (39.), Magyarics (82.) ill.: Orji (35., 42., 47.), Addo (50., 86., 88.), Krascsenics Cs. (67.)

Németh Loretta társai gyűrűjében. - fotó: etofutsal.hu

Németh Loretta társai gyűrűjében. – fotó: etofutsal.hu

Továbbra is keresi játékát a Femina, amely ezúttal hiába fordított Győrben, pont nélkül maradt. Herczku István – kényszerűségből – váratlant húzott: a bemelegítésnél megsérülő Csizmók Adrienn helyett Szinyei Rékát tette a kapuba, amely eleinte szokatlan volt a védőnek, ám idővel egyre jobb teljesítményt nyújtott számára idegen poszton is. Ami viszont a csapatot illeti, sokat nem tehettek a nyolcadik percben, amikor is Németh Loretta góljával előnybe kerültek a hazaiak. Ám a félidő derekára kiegyenesedett, mi több, öt perc leforgása alatt megfordította a meccset is a fővárosi csapat, más kérdés, hogy a szünetig sem sikerült megtartani az előnyt. Összességében mindkét oldalon van még hova fejlődni, de messze még a vége. És ami külön szomorú a történetben, hogy a helyi “szurkolók” információink szerint több ízben is sértő megjegyzéseket tettek a rákospalotai játékosokra, valamint a játékvezetés ismételten nem érte el a kívánt szintet.

Győri ETO – Femina 3-2 (2-2)
ETO park, 90 néző, vezette: György István (Barta Szabolcs, Révész Csilla)
Győr: Szabó E. – Fél A., Fleck N., Vígh R., Fél P. – Kalmár V. (Mészáros D., a szünetben), Öreg C. (Szórádi N., 60.), Németh L., Soós A. (Zemlényi Cs., 34.) – Süle D., Kovács L.
Femina: Szinyei R. – Schnierer F., Szeitl, Véninger, Jakus M. – Bernhardt Be. (Bernhardt Ba., 55.), Zólyomi R. (Hegyi Sz., a szünetben), Molnár R. (Tasnádi R., 60.) – Burján, Fogl, Boda Dzs.
g.: Németh L. (6., 69.), Szeitl (37, öngól) ill.: Burján (20.), Fogl (25.)
s.: Fleck N. (35.) ill.: Boda Dzs. (34.), Fogl (35.), Tasnádi (69.)

A forduló záró találkozóját Csepelen rendezték, ahol az újonc Kóka vendégszerepelt. Lendületes mérkőzést vívtak a felek, amelynek az elején gyorsan kétgólos előnyre tett szert a hazai alakulat, ámde a meccset csak nem tudta lezárni, merthogy sok volt a pontatlanság a rózsaszín-feketék játékában. Igaz, Dombó János együttese minimum két büntetőt nem kapott meg, Staar Gabriellát és Telek-Sümegi Évát is sikerült úgy megállítania a fiatal Kókának, hogy ami mezőnyben sípot ért, az a büntetőterületen belül nem. A második félidő elején gyorsan szépített a vendégcsapat, hogy aztán a hajrához közeledve Szabó Boglárka eldöntse a találkozót. A krónikához tartozik, kapusposzton változtatnia kellett Berla Attilának, hiszen bemelegítés közben Barti Luca csuklója megsérült, így a Pécsről igazolt Erős Evelin védte a zöld-fehérek kapuját.

Astra – Kóka KSK-FNLA 3-1 (2-0)
CSHFC pálya, 60 néző, vezette: Király Gergő (Leél-Őssy Ádám, Dósa-Rácz Kitti)
Astra: Kovács K. – Kakuszi A., Tatai, Vidács, Vőfély – Godvár (Horváth T., 71.), Dikanová, Szabó B. – Staar (Dura M., 55.), Telek-Sümegi, Zimányi Kovács (Balázs E., 87.)
Kóka: Erős E. – Marsi K., Németh H., Rőhberg Zs., Kiss S. – Zoltán B. (Vancsik V., 55.), Derzsényi D., Králik F. (Zágonyi, a szünetben) – Kiss G. (Mezőssy M., 87.), Gruber B., Kocsán
g.: Staar (18., 21.), Szabó B. (86.) ill.: Németh H. (65.)
s.: Dikanová (35.), Godvár (41.), Staar (51.) ill.: Németh H. (30.), Zágonyi (90+1.)

A bajnokság állása:jsliga

A góllövőlista élmezőnye:
6 gólos: Staar Gabriella (Astra)
5 gólos: Nagy Lilla (MTK), Ebere Orji, Elizabeth Addo (mindketten Ferencváros)
4 gólos: Pádár Anita (MTK)
3 gólos: Kaján Zsanett, Herczeg Andrea (mindketten MTK)

A forduló válogatottja: Erős Evelin (Kóka KSK-FNLA) – Kakuszi Adrienn (Astra), Demeter Réka (MTK), Németh Hanna (Kóka KSKFNLA), Nagypál Fatima (Ferencváros) – Elizabeth Addo (Ferencváros), Méry Rita (MTK), Németh Loretta (Győri ETO) – Ebere Orji (Ferencváros), Nagy Lilla (MTK), Staar Gabriella (Astra)

Gavalovits Sándor