Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Messi a padról is hozta – videóval

Az eddigi legnagyobb kihívás várt a Barcelonára, illetve az Atleticóra a La Liga harmadik fordulójában, habár eddig sem voltak túl könnyű meccseik.

Kép: www.as.com

Kép: www.as.com

Nem estek egymásnak a csapatok a harmadik forduló rangadóján. A Vicente Calderonban mindenki feszülten, tűkön ülve figyelte a hasonlóan öltözött férfiak játékát – közülük is a kisebbségben lévő Barcelona szimpatizánsok lehettek boldogabbak, hiszen főleg az ő akaratuk érvényesült a játék során. A gránátvörös-kékek jobban meg tudták tartani a labdát mint a hazaiak, helyzeteket azonban csak elvétve tudtak kialakítani. Rögtön az elején egy vitatott szituáció borzolta a kedélyeket: a madridi játékos esés közben kezezett a tizenhatoson belül, ám a bíró nem fújta le az esetet. A 24. percben Luis Suarez járt a legközelebb a gólhoz: az uruguayi támadó akrobatikus mozdulattal próbálta meg a kapuba kormányozni a labdát, ám az csak a kapufát érintette, majd onnan kifelé pattant.

Akadt még egy helyzetük a vendégeknek, de Neymar nem volt lég határozott: egyedül vitt végig egy akciót, kicselezett néhány Atleti védőt is, de túlhúzta és végül az elé vetődő bekkbe bombázta a labdát. Az első félidőben így nem esett gól, de a Barcelona több, mint 70%-os labdabirtoklása így is sokatmondó volt a második félidőre nézve. Nagy kérdés volt, hogy mikor áll be Lionel Messi, aki meglepetésre csak a kispadon kezdett, ám beállására akár komolyabb összegeket is fel lehetett volna tenni valamelyik online sportfogadó oldalon. Ami az Atleticót illeti: Cholo Simeone együttese nem tudott valami nagy hatást gyakorolni a katalánokra. Hiába játszottak hazai pályán, az első 45 percben legfeljebb csak momentumaik voltak.

http://www.dailymotion.com/video/x36m2ji_1-0-fernando-torres-goal-atletico-madrid-vs-barcelona-1-0-1-2_sport

http://www.dailymotion.com/video/x36m3gb_neymar-goal-atletico-madrid-1-1-barcelona-primera-la-liga-bbva-12-9-2015_sport

Nem támadtak le és úgy egyáltalán nem sikerült megfogni az Iniesta vezetésével giccses körömpasszokkal kombináló Barca-középpályát. A második félidő aztán kicsit másként indult, mint az első. Itt is egy vitatott kezezés szolgáltatott témát az első körben, ám ezúttal az Atleti kárára tévedett a bíró, amikor nem szakította meg a játékot egy határozott sípszóval. Ez csak egy előjele volt a bajnak Barca szempontból. Az 51. percben ugyanis jött Fernando Torres, és hibátlan befejezéssel zárta csapatának rendkívül gyors akcióját. Ez egy olyan fejlemény volt, amit a mérkőzés addigi képe alapján elég nehéz lett volna elképzelni, így viszont hirtelen új fordulat következett. A Barca elkezdett egy új fokozatra váltani, növelni a tempót és nehéz helyzetbe hozni a matracosokat – főleg ez utóbbi elég hamar össze is jött.

Alig telt el négy perc Torres találata óta, azonnal jött a válasz: Messi hiányában Neymar végzett el egy kapuhoz közeli szabadrúgást, amely végül védhetetlennek bizonyult. A brazil hanyag eleganciával csavart a filóba – kezdődhetett minden előröl, ám a hiányérzetet pótolandó, érkezett egy régi ismerős is. Becserélték hát Leo Messit, aki nagy eséllyel új lendületet és furfangot hozhatott volna a vendég támadásokba. Ebből azonban nem sok érződött az első percekben. Csak néhány passz fűződött a nevéhez, igaz a többiek sem tudtak többet vállalni. Az Atleti hatékony volt a második félidőben. Szervezette, szigorúan játszottak és nem hagyták csak úgy szórakozni Messiéket. Ez egészen a 77. percig ment így, aztán jött az, amiről csak Katalóniában gondolták, hogy bekövetkezhet: Leo betalált! Jordi Alba, Luis Suarez és Messi volt a labda útja, az érintős játék végén pedig az argentin könnyedén pöckölt a hálóba. Összejött tehát a fordítás.

http://www.dailymotion.com/video/x36m7hy_lionel-messi-goal-atletico-madrid-1-2-barcelona-12-09-2015_sport

Messinek most született fia, az argentin válogatottban szintén csere volt (és szintén betalált), most pedig újra felülmúlta önmagát. Az Atletinek az utolsó percekben már fel volt adva a lecke. Klasszis támadók egész sorát vonultatták föl a hazaiak, de ez még sem garancia a gólra a La Ligában idén debütáló Ter Stegennel szemben. Messi a végére kezdett egészen belejönni a showba. Miután bemelegedett, jöttek a trükkök, az átvert védők és gyakorlatilag a meccs embere címért is jó eséllyel szállhatott volna harcba. Az Atletinek nem maradt válasza Messire, ami végül minimum egy pontjukba került. Idén először kikaptak, ráadásul hazai pályán, egy nem épp bombaformában játszó Barcelona ellen. Lesz mit kijavítaniuk a Simeone-legényeknek. Ahogy Barcelonában is lesz még némi csiszolni való a kapu előtt mutatott produkcióban.

Atletico Madrid – Barcelona 1-2
G.: Torres (51.), Neymar (55.), Messi (57.)

Baranyai Balázs