Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Volt lyoni edző a befutó

Az Aston Villa bejelentette, hogy a volt lyoni edző Remi Garde váltja Tim Sherwoodot a kispadon.

2015-11-remigarde

Nehéz idők járnak a birminghami klubra. A csapat szenved a Premier League-ben. Tíz mérkőzés ment le eddig a szezonból, de eddig csak egy győzelem és egy döntetlen áll a nevük mellett. A többi mérkőzésről pont nélkül távoztak. Ezzel a teljesítménnyel nem meglepő, hogy sereghajtóak a bajnokságban.

A tavalyi szezont 17. helyen zárták, ezzel éppen elkerülték a kiesést. Ehhez jött az idei pocsék teljesítmény, ami a februárban kinevezett edző, Tim Sherwood állásába került. A szakember csupán hét hónapig vezette a birminghamieket. Elődje, a skót Paul Lambert három évig dirigált a kispadról.

Remi Garde 2011-14 között vezette a Lyon együttesét. Rögtön az első évben megnyerte a csapattal a Francia Kupát. Következő évben a Francia Szuperkupát is begyűjtötte. Tizenegyesekkel sikerült legyűrni a Montpellier együttesét. Nemzetközi porondon, viszont nem sikerült maradandót alkotnia az alakulattal.

Még nagyon a szezon elején járunk, így lehet, hogy a vérfrissítés jót tesz a csapatnak, és az idény hátralévő részében összekapják magukat. Reális célnak tűnik a kiesés elkerülése.

kép: whoscored

Nagy Gábor