Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Messi a Juventus sztárját ajánlja a Barcának!

Olvashattunk már néhányszor olyan dolgokról, hogy egy játékos olyan pozícióban van a csapatánál, hogy hatással tud lenni a gárda irányítására és működésére. Talán nem túlzás azt állítani, hogy Messi pont akkora megbecsültséggel rendelkezik a Barcelona együttesénél, hogy akár játékost is tudjon ajánlani. Mert ezt teszi. 

juventus-atalanta-dybala

No nem úgy kell ezt elképzelni, hogy Leo leülteti a vezetőséget a FM 2016 elé és rámutat arra, aki nála bejött. Kicsit egyszerűbb ennél. A Barca híres arról, hogy nagyon jól tudja pótolni a világmegváltó sztárjait. Pár példa rá: Ronaldinho elment, jött Messi. Yaya Toure távozott, jött Busquests. Abidal kilépett, érkezett Jordi Alba. Elmegy Messi, aláírok én.. Szóval mindig meg volt oldva az utánpótlás, ráadásul fiatalokkal sikerült ez. Annak ellenére, hogy jelenleg a katalánoktól nem nagyon akar távozni senki sem, még gondolni kell a jövőre. Leo Messi pedig első kézből tudott játékost ajánlani a gránátvörös-kékek vezetőinek.

Mégpedig Paulo Dybala személyét. Hogy miért őt? Elsősorban azért, mert láthatta játszani élőben is, mivelhogy válogatott csapattársakról beszélünk. Többször is dicsérte honfitársát a sokszoros aranygolyós, mert szerinte különleges tehetséggel van megáldva a “La Joya”-nak becézett támadó.

És akkor jöhet a statisztika. Paulo tavaly játszott először a Seria A-ban és rögtön 13 góllal zárt a Palermo színeiben. A Juventus hamar le is csapott rá, székely kemény 32 millióért. Idén a zebráknak az egyik húzóembere. Eddig a bajnokságban 6 gólnál és 2 gólpassznál jár. Jobb gólátlaga van ennyi idősen, mint Teveznek volt a torinóiaknál. Azonban utálom a statisztikát és nem írom le, hogy hány embert cselez ki per perc, és hány cukorral issza a kávéját. Az azért mégiscsak fontos, hogy meccsenként átlagosan 12 km-t fut, megy mintha kergetnék, igazából szokták is… Játékában meg van a szervezőkészség és a gólérzékenység is egyben. Akár saját térfele közepéig is visszajön labdát kérni. Ergo, a jelen Juventus legnagyobb értéke lehet Pogba mellett.

Hogyha már érték, akkor illik leírni, hogy az olasz lapok úgy gondolják, hogy amennyiben 32-t fizettek érte és ilyen ütemben fejlődik, akkor 60 alatt a Juve nem fog megválni tőle. Mármint 60 millió alatt. Mármint pengőbe.

fotó: juventus.com

Borbély Szabolcs