Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: A Real kivégezte, majd újraélesztette ellenfelét!

Az ötödik csoportmeccs előtt már könnyen látható volt, hogy az A jelű kvartettből kiemelkedik a spanyol Real Madrid, és a francia PSG, de mindezt egy idegenbeli 90 perccel illett igazolniuk is. 

tuktuk

 

Sahtar Donyeck – Real Madrid 3-4 (0-1)
Helyszín: Lviv, Lviv Arena. Vezette: Bas Nijhuis.
Gólszerzők: Teixeira (78., 87.), Dentinho (83.) ill. Ronaldo (18., 70.), Modric (51.), Carvajal (53.)
Sárga lap: Stepanenko (35.) ill. Carvajal (48.)

Sahtar: Pyatov – Kobin, Ordets, Rakitskiy, Azevedo (Dentinho 64.) – Stepanenko, Fred – Marlos (Taison 62.), Alex Teixeira, Bernard – Gladkiy (Ferreyra 74.). Vezetőedző: Mircea Lucescu.

Real Madrid: Casilla – Carvajal, Varane (Danilo 32.) , Pepe, Nacho – Modric (Kroos 62.), Casemiro, Kovacic – Isco, Ronaldo, Bale (Benzema 71.). Vezetőedző: Rafael Benítez.

1. félidő: Láthatóan a Barcelonától elszenvedett súlyos bajnoki vereség után égett a bizonyítási vágytól a Real Madrid, és ennek Cristiano Ronaldo lövése adott jelet egy perc után. A kezdő sípszó után azonnal domináns szerepbe lépő spanyol csapat ugyan meggyőző fölénybe került, de a labdabirtoklás nem hozta magával a gólhelyzeteket. Ám a 18. percben megtört a jég: Modric fantasztikus passzából Gareth Bale adta be a labdát, amit a középen egyedül érkező Ronaldo fejelt a vonal mögé. 0-1! Nem sokkal később Ronaldo szabadrúgása ment kapu fölé jó 20 méterről, a portugál csillagnak továbbra sincs szerencséje pontrúgásokból. Ha nem is látványosan, de sikerült szabadulnia a hazaiaknak a Real szorításából, de mégis Bale újabb beadása, és Ronaldo második fejese okozott csak riadalmat, de Pyatov a helyén volt. Lassan éledt csak a félidő végére a Sahtar, de a növekvő labdabirtoklás mellett csak néha sikerült zavart okozni a madridi védelemben, Teixeira éles szögből leadott lövését csak bajosan tudta kiütni Casilla. A másik oldalon Isco előtt adódott lehetőség, de végül a félidőben maradt a 0-1-es állás.

2. félidő: Nem sokáig hagyott kétséget a végkimenetelt illetően a Real Madrid. Gyors akciókkal zavarták meg az ukránok védelmét, és a szétzilált narancsmezesek nem tudták megállítani a vendégek rohamait: előbb Ronaldo passzolt Modrichoz, aki nem hibázott, majd kettő perccel később Dani Carvajal a tizenhatoson belülről csavart a hosszú felsőbe, így az 53. percre, már 0-3 állt az eredményjelzőn. Ám az eredmény tudatában nem állt le a Real, és igyekeztek Ronaldóék még jobban megrogyasztani a hazaiakat, de a portugál mindkét lehetősége az enyészeté lett. Nem úgy néhány perccel később, amikor egy gyors kontra után Gareth Bale adott ismét nagyon jó passzt CR7-nek, aki ugyan elsőre a kapusba rúgta a labdát, ám az ismétlés már utat talált a kapuba. 0-4! Ugyan nem állt le látványosan a Real, mégis a Sahtarnak sikerült a szépítés: Teixeira végezhetett el büntetőt a 78. percben Danilo szabálytalansága után, és az ukrán-brazil nem hibázott, Casillát kijátszva, bevette a madridi kaput. 1-4! És nem kellett sok, a Sahtar számára ez a gól utat nyitott a reménybe, s hat perccel később, a fellelkesült ukrán csapat Dentinho „mellezése” után már csak két gólra volt az egáltól, 2-4! És az elalvó spanyolok gyűrűjében Teixeirának sikerült egy lapos lövéssel mattolnia Casillát, így a 87. percben már 3-4 az állás, és jött a Sahtar! De túl későn jöttek a hazai gólok, így már nem volt esélyük egyenlíteni a donyeckieknek, és szűk győzelmével a Real Madrid biztosította csoprtelsőségét, míg a Sahtar nagy valószínűséggel az EL-ben folytathatja, hacsak a Malmö csodát nem művel Madridban két hét múlva.

Malmö FF – Paris Saint-Germain 0-5 (0-2)
Helyszín: Malmö, Swedbank Stadion. Vezette: William Collum.
Gólszerzők: – ill. Rabiot (3.), Di María (14., 68.), Ibrahimovic  (50.), Lucas (82.)
Sárga lap: Rosenberg (42.), Bengtsson (90.)

Malmö: Wiland – Tinnerholm, Brorsson, Bengtsson, Konate – Rodic (Eikrem 60.), Lewicki, Adu (Rakip 81.), Berget – Rosenberg, Durdic (Kroon 70.). Vezetőedző: Age Hareide.

PSG: Trapp – Van der Wiel, Silva, Marquinhos, Maxwell – Rabiot, Motta (Stambouli 69.), Matuidi – Di Maria (Lucas 69.), Ibrahimovic (Augustin 85.), Cavani. Vezetőedző: Laurent Blanc.

1. félidő: Hazai pályán a PSG 2-0-ra legyőzte a Malmö csapatát, és idegenben is a Zlatan Ibrahimovic vezette franciák számítottak esélyesnek. Ennek bemutatását nem halasztotta sokáig a vendégcsapat, ugyanis már a 3. percben Rabiot fejeséből megszerezték a vezetést. A kissé álmosan kezdő svédek még szinte fel sem ocsúdtak a sokkból, amikor már jött is a következő találat: Angel Di María állítás nélkül vágta a kapuba Matuidi passzát, s máris megnyugtató előnyben voltak Laurent Blanc fiai. A hazaiak alárendelt szerepet játszottak a lényegesen erősebb párizsiakkal szemben, mégis csak Trapp kapus akadályozta meg őket a gólszerzésben, míg a másik oldalon Cavanit a kapufa fosztotta meg a góltól. A bíztató fölénnyel jól sáfárkodott a PSG, így a második játékrészig nem változott az állás.

2. félidő: Fordulás után igen hamar eldőlt a 3 pont sorsa: a gólpasszt adó Matuidi ezúttal is befejeztette az akciót kollégájával, Ibrahimoviccsal. Háromgólos előnnyel már végképp nem kellett aggódnia Blanc-nak, és még az is belefért, hogy Maxwell összehozzon egy büntetőt a Malmö számára, de hiába a nagy lehetőség, a sokat megélt Markus Rosenberg a kapufára lőtte a labdát, így szemernyi esélyét is elveszítette a hazai csapat egy svéd csodára. S miután hibázott, és büntetőt ajándékozott az ellenfélnek, igyekezett javítani is a védő: beadását Di María fejelte a kapuba, s már nagyon közel jártak a franciák a komoly kiütéshez. A Malmö lassan felőrölte minden saját erejét a védekezéssel, s a végére már nem sikerült megújulniuk, így Lucas szabadrúgása is utat talált a kapuba, amivel a PSG már 5-0-ra vezetett. A svéd csapat ezzel alighanem búcsúzott az európai porondtól, a PSG viszont a Real Madrid mögött masírozott be a nyolcaddöntőbe.

pina
Kép forrása: foot01.com

Köszönjük a tabellát, az eredmenyek.com oldalnak!

Demmel László