Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Angol Ligakupa: Már csak Premier League csapatok vannak talpon!

Az angol Ligakupa negyeddöntőjében két Premier League csapat is érdekelt volt alacsonyabb osztályú ellenfelével szemben, és ezúttal elmaradt a szigetországban már megszokott meglepetés. 

stoke

 

Middlesbrough – Everton 0-2 (0-2) 
G: Deulofeu (20.), Lukaku (28.)

A nyolcaddöntőben a Manchester Unitedet búcsúztató Middlesbrough számára nem sokáig volt tétje a negyeddöntőnek. A liverpooli Everton igen hamar eldöntötte a továbbjutás kérdését, a tétmeccsen több mint egy hónapja veretlen kékeknek elég volt 28 perc, hogy pontot tegyenek a párharc végére. A piros mezes hazaiak négy védője között a 20. percben Gerard Deulofeu lőtte ki a bal alsó sarkot, majd néhány perccel később a spanyol középpályás folytatta hadjáratát, és beadása után a belga Lukaku fejelt a kapuba. A hazaiaknak innen már  nem sikerült visszakapaszkodniuk, így a MU legyőzése után az Everton már túl nagy falatnak bizonyult. Roberto Martínez csapata immáron a Ligakupa elődöntőjében várakozik ellenfelére.

 

Stoke City – Sheffield Wednesday 2-0 (1-0) 
G: Afellay (29.), Bardsley (75.)

Mind a két csapat magasabban jegyzett ellenfelét ütötte el a továbbjutástól a nyolcaddöntőben: míg a Stoke a Chelsea ellen bizonyult jobbnak büntetőpárbaj után, addig a Shefffiel általános meglepetésre az Arsenalt ütötte el a legjobb nyolctól, egy nagyon sima 3-0-s győelem után. Most e két csapat egymás között döntötte el, hogy kinek is tart tovább a szerencséje, és ezúttal már a Premnier League-ből érkező hazaiakkal nem bírtak a Championshipben szereplő sheffieldiek. A vendégek jól tartották magukat, és gyors kontráikkal sikerült is komoly gólhelyzeteket kialakítaniuk, mégis Afellay kapáslövése után a Stoke szerzett vezetést, majd ezt a második félidőben több találattal is megtoldhatta volna Mark Hughes csapata, ám egészen a 75. percig, és egy szabadrúgásig kellett várni, hogy lezáruljon a párharc. Ekkor Bardsley lapos lövése suhant a lábak között a kapuba, megnyitva az utat az elődöntőbe a piros-fehérek számára.

Kép forrása: sport.net

Demmel László