Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Coppa Italia: Bacca szállította a győzelmet az AC Milannak

A hét közepén sem maradunk olasz foci nélkül, igaz nem bajnoki fordulót rendeztek. Talán annál érdekesebbet. A Coppa Italia, azaz az olasz kupa negyeddöntőjét láthattuk, ahol az AC Milan csapata a Carpi együttesével mérkőzött meg.

bacca

AC Milan – Carpi 2:1 (2:0)
Gólszerzők: Bacca (14.), Niang (29.) ill Mancosu (50.)

Az első félidő alapvetően a Milan kedve szerint alakult. Irányították az első 45 percet teljes mértékben. Olyannyira, hogy a már a 14. percben vezetést is szereztek. Bacca lépett ki a védője mellől a tizenhatos vonalánál. Bacca-t külön meg kell dicsérni, hiszen a Carpi kapusa azonnal kivetődött rá, aki mellett könnyedén, gyorsan meg tudta tolni a labdát és egy rabona mozdulattal bevette a vendégek kapuját. A Carpi igyekezett ledolgozni a hátrányát, voltak is a csapatnak szép pillanatai, de ez annyira kevésnek bizonyult, hogy még egy gólt kaptak. Ezúttal is Bacca volt a főszerepben, csak mint előkészítő. Megfutotta az emberét a szélen, majd laposan adta be a játékszert, amit az érkező Niang pofozott a hálóba. A félidőre 2:0-ás hazai vezetéssel vonultak le a csapatok.

A második játékrész már teljesen más forgatókönyvet hozott. A Carpi feléledt poraiból és elkezdett futballozni. Zavarba is tudta hozni a Milan védelmét. Ez egy találatot eredményezett a vendégeknek az 50. percben. Lekontrázták a hazaiakat. A gól után nagyon felbátorodtak és agresszívan letámadták a Milan labdás játékosait. Bár igyekezett a Carpi és látszott rajtuk az elszántság a hazai csapat kihúzta a végéig újabb kapott gól nélkül. Nem lehetett azt mondani, hogy egy rossz mérkőzés volt. Láttunk már sokkal jobbat is, de a két csapat alázatosan megküzdött egymással.

fotó: acmilan.it

Borbély Szabolcs