Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Napoli továbbra is megállíthatatlan! – videóval

A Napoli továbbra is listavezető azok után, hogy Rómában diadalmaskodtak a Lazio felett. Ezzel beállították a klubrekordot, zsinórban 7-szer nyertek, ez utoljára Maradonáéknak sikerült. A Sampdoria szájából eközben az utolsó pillanatban énekelte ki a sajtot a Torino, egész pontosan Belotti. 

Koulibaly vs Lazio

Lazio – Napoli: 0-2
G:- ill. Higuaín (24.), Callejón (27.)
Lazio: Marchetti – Basta, Hoedt, Mauricio, Konko – Parolo, Lulic, Onazi – Candreva (Keita 39.), Klose (Mauri 70.), Felipe Anderson (Djordjevic 87.)
Napoli: Reina – Maggio, Albiol, Koulibaly, Strinic – Jorginho, Hamsik (Chalobah 89.), Lopez – Callejón, Higuaín (Gabbiadini 71.), Insigne (Mertens 65.)

Először Higuaín veszélyeztetett, Basta eladott labdájával tört kapura, Marchetti viszont nagyot védett. Nagyot küzdöttek a csapatok mezőnyben, rengeteg volt az eladott labda és a párharc, ami miatt nagyon kevés helyzet alakult ki. A 21. percben Lulic távoli lövése okozott némi riadalmat, de elszállt a kapu fölött a labdája. A 24. percben megszerezte a vezetést a vendég csapat szerencsés körülmények között. Callejón centerezett Higuaínnak, aki a kapusba lőtte a labdát, szerencséjére azonban rá pattant vissza a labda, onnan meg a kapuba. 3 perccel később már jött is a második, Insigne tett varázslatos labdát Callejón elé, aki gyönyörűen átemelte a kirontó Marchettit. A Lazio sorsa még rosszabbra fordult, amikor a 39. percben sérülés miatt le kellett hozni Candrevát, Keita jött helyette.

A második játékrészben negyedórát kellett várni az első komoly helyzetre, Keita beadása találta meg Konkót, aki teljesen tisztán mellé fejelt. A 65. percben Parolo szenzációs labdát adott Klosénak, aki előbb háttal (!) átvette a labdát, majd fölé bombázott. A 68. percben megszakította a játékot a bíró a szurkolók rasszista megnyilvánulásai miatt. A képen látható Koulibalynak címeztek egy-két keresetlen szót. Pár perc után folytatódott a meccs, ahol a következő fontosabb esemény egy mellészálló Mauricio fejes volt. A hosszabbítás perceire egy Djordjevic kísérlet maradt, ami nem volt veszélyes, könnyedén nyert a Napoli.

http://www.dailymotion.com/video/x3qaibf_lazio-vs-ssc-napoli-0-2-all-goals-highlights-serie-a-2016_sport

Sampdoria – Torino: 2-2
G: Muriel (66.), Soriano (84.) ill. Belotti (71., 90+5.)

Az első félidő elég kevés helyzetet hozott, Vivianónak azonban így is be kellett mutatnia két komoly védést Martinez és Acquah lövéseinél. Martinez az 50. percben sem járt messze a góltól, a vezető találatot mégis a hazaiak érték el. Dodó beadására érkezett Muriel, aki elfejelte Padelli mellett a labdát. Nem sokáig örülhettek viszont a genovaiak, ugyanis Belotti zseniális kapáslövésével már egyenlített is a Torino. A hajrában Muriel találta meg Sorianót, aki a tizenhatoson kívülről kilőtte a jobb alsót, majd amikor már mindenki elhitte a hazai sikert, Immobile beadását fejelte a kapuba Belotti összetörve ezzel a Samp szurkolók szíveit.

Eredmények: A legnagyobb meglepetés egyértelműen a Hellas Verona győzelme, akik 22 nyeretlen meccs után győztek végre az Atalanta kárára.

Sassuolo – Roma: 0-2
Frosinone – Bologna: 1-0
Juventus – Genoa: 1-0
Inter – Chievo: 1-0
Fiorentina – Carpi: 2-1
Empoli – Udinese: 1-1
Palermo – Milan: 0-2
Hellas Verona – Atalanta: 2-1

Tabella:

Serie A 23. forduló tabella

Góllövőlista:

Serie A 23. forduló góllövőlista

A táblázatok forrása: eredmenyek.com.

Tereh Balázs