Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Eldől a bajnokság? – előzetes

Simán beillik bajnoki döntőnek a Juventus – Napoli találkozó, azonban nem ez az egyetlen rangadó vár ránk a héten, hiszen a Fiorentina – Inter is elég sok jóval kecsegtet. Lássuk a medvét! 

Serie A borító 2015-16

Rendhagyó módon a nyitómeccset ma rendezik, a Lazio fogadja az életjeleket mutató Veronát. Úgy tűnt pár fordulóval ezelőtt, hogy Pioliék felszálló ágban vannak, viszont zsinórban három meccsen maradtak gól képtelenek. Érdekes ütközetnek ígérkezik, egy utolsó szalmaszálat megragadni igyekvő egész jó formában lévő csapat látogat egy olyanhoz, amelyik nem az igazi az utóbbi időkben. Az ilyen meccseket kötelező behúzni a rómaiaknak, ha komolyan gondolják, hogy alakítanak valamit a hazai porondon.

Pénteken a másik fővárosit figyelhetjük, amint a szintén kiesés elől menekülő Carpi otthonába látogatnak. A Carpi is elért figyelemreméltó eredményeket az utóbbi időszakban, a Fiorentina csak egy utolsó perces góllal gyűrte le őket, de a Napoli is megszenvedett velük, előtte pedig az Inter otthonából hoztak el egy pontot. Nem lesz tehát könnyű dolga a Romának, viszont úgy hisszük, hogy a Spallettivel érkező lendület elég lesz számukra.

Szombaton három találkozó vár ránk, ezek közül az első az Empoli – Frosinone. A hazaiak 5 meccse nyeretlenek (igaz csak egy vereségük van, a Napoli elleni 1-5), igaz az újonc sincs valami nagy formában. Az 50 kapott gól az egész mezőnyben a legtöbb, nem néznek könnyű délután elé Toszkánában.
Chievo – Sassuolo a következő a sorban, a veronaiak egy három meccses vereségsorozatot szakítottak meg a Torino idegenbeli legyőzésével, míg a vendégek sem lehetnek valami büszkék az elmúlt pár forduló eredményeire. Utoljára január 10-én győztek az Inter otthonában, azóta felváltva jönnek a döntetlenek és a vereségek, a sorminta szerint most vereség jön…

Estére marad a forduló rangadója, Juventus – Napoli. A két csapatot mindössze 2 pont választja el egymástól a tabellán a Napoli javára, és mindketten elképesztő sorozatban vannak. A torinóiak 14, a nápolyiak 8 meccset nyertek meg zsinórban a bajnokságban. Valamelyikük sorozatának biztosan vége szakad, de az vitán felül áll, hogy jelenleg ez a kettő Olaszország legjobb csapata. Hatalmas küzdelem várható kettejük között egészen a végéig, így mondhatjuk, hogy ez sorsdöntő összecsapás lesz. Ha a Juve nyer, vezetőpozícióból várhatja a hátralevő fordulókat, és az utóbbi években egyszer sem roppantak össze a nyomás alatt. Amennyiben a Napoli diadalmaskodik, akkor 5 pont előnnyel fordulhatnak a bajnokság utolsó harmadára, ami az eddigi tendenciákat figyelembe véve jelentősnek mondható. Hogy mi dönthet? Jó kérdés, a Juvét egy picit erősebbnek érezzük, viszont ez a déliek nagy lehetősége a bajnoki cím elhódítására. Megjósolhatatlan mi fog történni, nem is próbálkozunk vele.

Vasárnap ebédidőben a Milan fogadja az igencsak kellemetlen ellenfélnek számító Genoát. A Rossoneri formálódik, az Inter földbe döngölése a városi derbin még több önbizalmat adhatott nekik, a legutóbb viszont lépést tévesztettek az Udinese ellenében. Van miért visszavágniuk Mihajlovicéknak, hiszen Genovában a hazaiak győztek ősszel.

3-tól a középmezőny csatározásait figyelhetjük, az egészen botrányos Sampdoria az Atalantát fogadja, a Bologna az Udineséhez látogat, míg a pengeélen táncoló Giampiero Ventura csapatával, a Torinóval Palermóban igyekszik megmenteni az állását. Statisztikai érdekesség, ez a 6 csapat az utolsó 5 fordulóban összesen 4 győzelmet aratott, ezekből 3-mat egymás ellen valamilyen formában. Az egyetlen kivétel a Bologna 2-0-ás sikere a Sassuolo felett.

A fordulót a Fiorentina – Inter derbi zárja. A firenzeiek csúnya taslit osztottak ki a Nerazzurrinak a szezon elején, az a 4-1-es győzelem az Inter első veresége volt a szezonban. Most itt a lehetőség a visszavágásra, hiszen a Viola sincs valami nagy formában, de az Internél úgy tűnik komolyabb gondok vannak. A szenvedés jellemző rájuk leginkább az utóbbi időben, ráadásul a Milantól és a Juvétól is 3-0-ás vereséget szenvedtek az utóbbi hetekben, ami nem jelent túl sok jót a firenzei kiruccanás előtt. Mindkét együttes számára kötelező a győzelem, mert a Roma ott lohol a nyakukon, plusz le lehetne rázni a másikat legalább egy kicsit. A bajnoki címért folyó küzdelembe már egyikük sem fog beleszólni, de a BL-helyekért ők fognak menni, meg a Roma (esetleg a Milan). Kulcs fontosságú a győzelem, remek mérkőzésre van kilátás.

A forduló menetrendje:

Csütörtök:

20:45 Lazio – Hellas Verona (Digi Sport 1)

Péntek:

20:45 Carpi – Roma (Digi Sport 2)

Szombat:

15:00 Empoli – Frosinone (Digi Sport 2)
18:00 Chievo – Sassuolo
20:45 Juventus – Napoli (Digi Sport 1)

Vasárnap:

12:30 Milan – Genoa (Digi Sport 2)
15:00 Sampdoria – Atalanta
15:00 Palermo – Torino (Digi Sport 2)
15:00 Udinese – Bologna (Digi Sport 2 felvételről)
20:45 Fiorentina – Inter (Digi Sport 1)

Tereh Balázs