Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Eb-keret: Kleinheisler László

2016.06.14. a nap amire már az egész ország vár, Magyarország 44 év után újra az Eb-n szerepel. A következő napokban bemutatjuk azon játékosokat, akik hazánkat képviselik ezen tornán. Minden este 8 órakor, egy újabb játékost igyekszünk jobban megismertetni a veletek.

A válogatott Eb – kerete:

Kapusok:
Gulácsi Péter, Dibusz Dénes

védők:
Kádár Tamás, Guzmics Richárd, Lang Ádám, Fiola Attila

Kleinheisler

Sorozatunk első részeinél kicsit problémában ütközünk, hiszen még nem végleges a keret, de ugye több játékos szinte biztos, hogy részt vesz az Európa – bajnokságon. Így először közülük szemezgetünk. (nem sorban megyünk)

1994.04.08. született a vörös haja miatt csak “Scholes”-nak becézett középpályás. III. Kerületben nevelkedett, de fiatalon leigazolta Puskás Akadémia. Később átkerült a Videotonhoz. Igaz abban az időben, a Puskás Akadémia és a Videoton utánpótlása elég szoros kapcsolatot ápolt.

kleinheisler - pfla(pfla.hu)

2012 nyarán jött az MLSZ azon döntése, hogy 2013 nyarától a második csapatok csak az NB III-ban szerepelhetnek, ezért a Puskás Akadémia és a Videoton “házassága” szét lett választva, s a Puskás Akadémia saját NB II-es csapatot indított. Kinevezte edzőjévé a korábban Diósgyőrben sikeresen tevékenykedő Benczés Miklóst. Ezen a nyáron a Videoton majdhogynem eltanácsolta a fiatalembert, de Benczés Miklós meghívta Felcsútra, had nézze meg mit tud a fiatalember. Egyből szerződtették is a Puskásnál, jól ismert játékost. Az NB II-ben abban az idényben, 27 meccsen 8 gólig jutott. Már télen felvetődött, hogy vissza hívják Székesfehérvárra, de megvárták a nyarat.

kleinheisler-vidi.hu(vidi.hu)

Az akkor 19 éves srác, óriási lehetőség előtt állt, az akkori vezetőedző José Gomes számított rá. Első meccsén a Haladás ellen gyönyörű gólt szerzett, a sportcsatornán hetekig ismételték. Ősszel meghatározó játékosa volt a Videotonnak, tavasszal már kevésbé. Háttérbe szorult, még a Vidi II.csapatában is kiállították. Összesen 19 NB I-es meccsen 4 gólig jutott a szezonban. Nyáron edzőváltáson esett át a Videoton, az addigi másodedző Juan Carillot lett a vezetőedző. Nála már kevesebb lehetőséget kapott Kleinheisler. 11-szer ugyan bevetette a fiatal középpályást, de legtöbbször csereként. Jött a tél, s ő azt kérte, had menjen vissza a Puskásba, ott játszhat, számítanak rá. Burcsa Győző elfogadta a kérést. Igaz a spanyol edzőnek ez nem tetszett, mert ő számított volna Kleinheislerre. Már ekkor érezni lehetett, hogy valami megszakadt a szakvezető és a klubvezető között. (érezni lehetett, hogy bármit csinálhat, nyáron úgyis megválnak tőle) Kleinheisler a tavasszal 12 meccsen játszott, többé kevésbé jó teljesítményt nyújtott. Ugye mondani sem kell, a Puskás edzője még mindig Benczés Miklós volt, tehát ő jól ismerte “Scholest”.

kleinheisler - valogatott(24.hu)

Jött a nyár, s jött a kálváriája. Elmondta, hogy ő nem akarja a következő nyáron lejáró szerződését meghosszabbítani, olyan helyen akar játszani, ahol számítanak rá, s ez nem a Videoton. Ezek után a második csapathoz száműzték, de még ott sem játszhatott. Ekkor az ország megrökönyödésére Bernd Storck válogatott meghívót küldött neki. Értik? Egy NB III-as csapat, kispadján ülő játékosnak… De őt nem érdekelte a kritika, sőt a kapitányt sem. Jött, látott és győzött, a norvégok ellen, az ő góljával szereztük meg az idegenbeli győzelmet. Majd a visszavágón is kiválóan játszott. Ezek után, mit csinált a fiatalember? Visszament a Vidi II-hez tréningezni. De már ekkor sejteni lehetett, hogy télen végre válthat. Ami érdekes az esettel kapcsolatban, hogy nyáron mindenki Burcsa Győzőre mutogatott, hogy miatta nem játszik, de mikor ő távozott, utána sem került vissza a keretbe.

kleinheisler - werder(24.hu)

Télen végül megvette a német Werder Bremen. Egyes hírek szerint 250.000 Eurót fizetett érte a Bundesligában a kiesés elől menekülő csapat. Tavasszal 6 bajnoki és 1 német kupa meccsen léphetett pályára. De igazából számára a következő szezon hozhatja meg az áttörést. Az Eb-n pedig megmutathatja, hogy ő az a játékos, aki a következő 10-12 évben a magyar válogatott egyik motorja lehet. Jelenleg 4-szeres válogatott, hisz a norvégok után, a horvátok és az elefántcsontpartiak ellen is játszott. Valószínűleg a főpróbán a németek ellen is megmutathatja a Werder vezetőinek, jövőre a csapatban a helye.

kleinheisler - blikk(blikk.hu)

Kleinheisler László
klub: Werder Bremen
válogatottság: 4/1

Endrődi Dávid