Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Közel a megegyezés, a Ligue1-ből igazolhat a Barcelona

Spanyol sajtóértesülések szerint, a francia élvonalból igazolhat a katalán alakulat. A kiszemelt jelenleg az Eb-re készül, így nagy valószínűség szerint az Európa-bajnokság után jöhet létre a transzfer.

umtiti1

Spanyol sajtóértesülések szerint az FC Barcelona közel áll, a Lyon védőjének Samuel Umtitinek a legigazolásához. Umtiti jelenleg tagja a franciák 23 fős keretének, mely az Eb-re készül. Érdekesség, hogy éppen az Eb-t kihagyó Mathieu helyére hívta be Didier Deschamps szövetségi kapitány.

Mint arról korábban beszámoltunk, a katalánok rutinos hátvédje Dani Alves a távozás mellett döntött és a másik védőjük Marc Bartra is távozott. Így a katalánok mindenképpen igazolni szeretnének védőket a nyár folyamán.

Umtiti középhátvédként és balhátvédként is bevethető, gyors és technikás játékosról van szó. Jelenleg a francia Lyonban rúgja a bőrt, mindössze 22 éves játékosról van szó. 2011 óta szerepel a francia együttesben és 129 mérkőzésen lépett pályára és ezalatt 3 találatot szerzett.

A transfermarkt.com piaci értékét közel 15 millió euróra becsüli, azonban a Lyon vezetősége 20 millió euró alatt nem szeretne megvállni tőle.

Forrás: skysports.com

Ondik Gábor