Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb: Lengyelországgal csap össze Svájc kora délután – ELŐZETES

Véget értek a csoportküzdelmek, a 2016-os franciaországi Európa bajnokságon már csak 16 csapat maradt talpon. Ma délután kezdetét veszi az egyenes kieséses szakasz. 15:00-tól az A és a C jelzésű kvartett második helyezettje csap össze egymással. A helyszín Saint-Etienne lesz.

2014nov15112259-458975104-1-726255867

Svájc – Lengyelország
15:00 – Saint-Etienne
M4 Sport

Svájc

Svájc. házigazda franciákat leszámítva, viszonylag könnyű csoportba került. Az első mérkőzésük azonban nem ezt tükrözte, Albánia ellen csak egy kései góllal sikerült nekik kiharcolni a továbbjutást. A románok, illetve a házigazda franciák ellen is csak döntetlenre futotta nekik, így a továbbjutás sorsa sokáig kérdéses volt számukra. Végül az egy győzelem, és a mellé begyűjtött két pont elég volt, hogy a franciák mögött továbbjuthassanak. A lengyelek ellen azonban nagyon össze kell kapniuk magukat, mivel Lewandowskiék ellen valószínűleg kevésnek fog bizonyulni a csoportban mutatott teljesítmény.

Sérültek

Teljes a csapat, a lengyelek ellen mindenki bevethető.

Lengyelország

Észak-Írország és Ukrajna nem tűnt veszélyes ellenfélnek a csoportjukban, és ezen csapatok ellen sikerült is begyűjteniük a három pontot. Mindenki az ősi rivális, Németország elleni mérkőzéstől tartott. A felek jól ismerték egymás a Bundesligából, így meglepetés nem érhette egyik csapatot sem. A gólváltás ezen a találkozón elmaradt, és egy-egy pontot szereztek a csapatok. Ez azt eredményezte, hogy Németország elsőként, míg Lengyelország másodikként lépett tovább a kvartettből. Lewandowskiék végig jól játszottak a csoportban, és ez a teljesítmény Svájc ellen is elég lehet.

Sérültek

Kapustka a csoportkörben összegyűjtött sárgalapjai miatt nem vehet részt ezen a mérkőzésen. A Roma hálóőre, Szczesny izomsérülés miatt nem biztos, hogy tudja vállalni a játékot.

 Egymás elleni

 A két csapat eddig négyszer találkozott egymással, ebből háromszor a lengyelek győztek, és egy találkozó döntetlennel végződött. A jelenlegi forma alapján talán egy fokkal jobbak a lengyelek, azonban a torna ezen szakaszában már nehéz belemenni spekulációkba, mivel mindkét együttes mindent meg fog tenni a továbbjutás érdekében.

kép: vavel.com

Nagy Gábor