Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2016: Bosszút állt Olaszország, a spanyolok mehetnek haza! – videóval

Fantasztikus teljesítménnyel, teljesen megérdemelten Olaszország kiejtette Spanyolországot a legjobb 16 közül, így már készülhetnek a németek elleni hasonló ütközetre. A spanyolok csalódást okoztak, ők mindenképp ennél többet szerettek volna, de ma egy remek olasz válogatott jött szembe. 

Chiellini gól vs spanyolok

Spanyolország – Olaszország: 0-2
Helyszín: Stade de France, Saint-Denis
Gólszerzők: – ill. Chiellini (33.), Pellé (90+1.)
Sárga: Nolito (40.), Busquets (89.) ill. Pellé (55.), Motta (89.)
Piros:

Spanyolország: De Gea – Juanfran, Piqué, Ramos, Alba – Fábregas, Busquets, Iniesta – Silva, Morata (Vázquez 70.), Nolito (Aduriz 46. (Pedro 81.)) – Szövetségi kapitány: Vicente Del Bosque

Olaszország: Buffon – Bonucci, Barzagli, Chiellini – Florenzi (Darmian 84.), Parolo, De Rossi (Motta 54.), Giaccherini, De Sciglio – Éder (Insigne 82.), Pellé – Szövetségi kapitány: Antonio Conte

Az első helyzetre a 9. percig kellett várni, ez viszont egyáltalán nem volt kicsi, Pellé fejesénél nyújtózott nagyot De Gea. 2 perccel később Giaccherini ollózását tolta kapufára De Gea, azonban nem lett volna érvényes akkor sem, ha bemegy, mert lefújták veszélyes játék miatt. Abszolút az olaszoké volt a meccs első negyede, Parolo is veszélyeztetett fejjel a 25. percben. Nem sokkal később Ramos kis híján öngólt fejelt, a spanyolok gyakorlatilag teljesen veszélytelenek voltak. A 33. percben törte meg a jeget Olaszország, ekkor De Gea ütötte ki Éder szabadrúgását Giaccherini elé, lábbal hárította az ő kísérletét is, de Chiellini közvetlen közelről már bepofozta. A félidő vége előtt újabb bravúrra volt szüksége a spanyol kapusnak, egy villámgyors kontra végén Giaccherini lövését szedte a felső sarokból.

A második játékrész 5. percéig kellett várni az első spanyol lehetőségre, Silva beadását fejelte egészen közelről Morata Buffon kezébe. Az 56. percben megint De Gea parádézott, Éder simán lefutotta Piquét, azonban nem tudta ellőni a remekül kimozduló kapus mellett a labdát. A 62. percben ismételten komoly veszélyhelyzetet úszott meg a címvédő, Éder ugratta ki Giaccherinit, az ő lövése átcsúszott De Gea lábai közt, de senki nem volt ott, hogy közelről bekotorja a labdát. A 70. minutumban kicsit az olaszok is izgulhattak, egy nagyszerű támadás végén Aduriz tekert mellé. Negyedórával a vége előtt egy nagyon szép jelenetet láthattunk, Vázquez ívelt vissza Iniestának, akinek a kapáslövését Buffon kitolta a léc alól. Szinte rögtön ezután Piqué távoli bombáját is ki kellett tolnia a veterán kapusnak, fokozódott a spanyol nyomás. A 81. percben bekövetkezett a csere cseréje, Aduriz volt kénytelen elhagyni a pályát sérülés miatt, Pedro érkezett a helyére. A frissen beállt Insigne a 85. percben szépen bemutatkozott, egy remek csellel otthagyta Ramost, majd egy életerős próbálkozással megkínálta De Geát. A rendes játékidő utolsó percében Piqué közeli kísérleténél védett elképesztőt Buffon, a 91. percben Pellé eldöntötte a meccset. Insigne forgatott át Darmiannak, az ő beadása megtalálta Pellét, ő meg közelről bevágta.

https://www.youtube.com/watch?v=NcAHacSGKUk

Tereh Balázs