Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING! – Olasz válogatott szerződött Kínába álomfizetésért

Tovább folytatódhat a pénzéhes labdarúgók elszipolyozás Európából, avagy a sportsajtó egy újabb kínai transzferről beszél igazi álomfizetéssel egybekötve. Kapus nem kell, védő nem kell, középpályás is csak elvétve, csatárok azonban jöhetnek rogyásig, így gondolkoznak jelenleg a Super League csapatai. Noha idén nyáron eddig csak Hulk igazolása szólt nagyot, akadtak még érkezők a kínai pontvadászatba, most pedig egy olasz válogatott csatárral bővült a légiósok hada.

Super League

Az új Super League rekord, már ami az átigazolási összeget illeti 55,8 millió euró, a Shanghai SIPG ennyit fizetett a Zenitnek Hulk játékjogáért, aki góllal debütált, majd megsérült. A nyár folyamán további támadók érkeztek Kínába, a kieső Newcastle United csatára Papis Cissé, a Werder gólfelelőse Anthony Ujah és a Maccabi izraeli gólzsákja Zahavi is keletet választotta egy jó nyugat európai szerződés helyett.

A felsorolt labdarúgókat, (pénzéhes …v@… – már elnézést) követi az olasz válogatott támadója, az Európa-bajnokságon is megforduló, a németek ellen büntetőt rontó Graziano Pelle. A Southamton támadójáért 17 millió eurót tettek le az asztalra, ugyanis szerződése jövő nyáron lejár, így a kínaiak sem cifrázták túl az összeget. Ellenben a labdarúgó “szívét” valahogy meg kellett nyerni, avagy a zseben keresztül vezet a célhoz az út. Az olasz sajtó álomfizetésről beszél, két és fél év alatt 40 millió euróról, mely éves 16 milliót jelentene, ezzel pedig Ronaldo és Messi alsó szomszédságába kerülhet Pellé. Az angol sajtó már jóval visszafogottabban ír 7 millió eurós éves fizetésről.

Pellé számos olasz klubot megjárt, az igazi hírnevet azonban Hollandiában szerezte meg magának az AZ Alkmaar és a Feyenoord labdarúgójaként. Teljesítménye olyannyira meggyőző volt, hogy a Southamton 2014-ben leigazolta. Azóta 80 mérkőzésen 30 gólt és 10 gólpasszt jegyez a már 30 esztendős támadó.

A mai nap (2016.07.11.) délutánjáig a következő összegeket költötték el játékosok leigazolására az egyes bajnokságok csapatai a 2016/17-es szezonra fordulva a mostani nyári átigazolási időszakban. A kínai Super League hatodik a listán, s szinte biztosak lehetünk benne, hogy ez még változni fog a nyár folyamán. A legtöbbet a Permier League csapatai költötték, hatalmas, mondhatni meglepően nagy a pénzmozgás a Bundesligában, míg a La Liga csapatai egyelőre nem igazán indultak be.

kína JPG