Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ők Guardiola szerzeményei

Pep Guardiola nem pihen az átigazolási szezon alatt. Csapatába már négy új embert hozott, és még közel sincs vége a transzfer időszaknak.

CmcuNAMXEAAal8v

Az első szerzemény Ikay Gündogan volt. A Dortmund játékosa 21 millió fontért írt alá új csapatához, akikkel négy éves szerződést kötött. A 25 éves középpályás 2011-16 között erősítette a Dortmundot, ahol összesen 105 mérkőzésen 10 gólt szerezett.

Szintén négy évre kötelezte el magát Manchester kék felével a Celta Vigo játékosa, Nolito. A 29 éves spanyol válogatott játékos 13.8 millió fontért váltott országot. Biztosan hasznára lesz Guardioláéknak, mivel az Eb-n is kimagaslóan teljesített.

Az ukrán válogatott játékos, Oleksandr Zinchenko, mindössze még csak 19 éves, és az Ufától érkezett az Etihadba. 2015 óta erősítette az Ufa együttesét, ahol a múlt idényben, 26 mérkőzésen kétszer talált be az ellenfél kapujába.

Végül Aaron Mooy csatlakozott a Melboure Cityből a Kékekhez. Annak érdekében, hogy több játéklehetőséghez jusson, a 25 éves labdarúgót rögtön kölcsön is adták a Huddersfield Town-nak.

Az érkezők mellett néhány játékos elhagyta a klubot. Martin Demichelis három év után mondott búcsút Manchesternek. Ez a lépése sejthető volt, mivel Guardiola fiatalítani akar a csapaton. Fofana az Udinese-ben, míg Lejeune az Eibar-ban fogja folytatni a pályafutását. A rutinos 38 éves angol válogatott kapus, Richard Wright a Manchester Cityben tette le a kapuskesztyűt, és vonult nyugdíjba. Byrne a Blackburnbe, míg Brattan és Caceres a Melbourne Citybe került kölcsönbe.

kép: twitter.com

Nagy Gábor