Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Exluzív: “Mindig magasabbra és jobbra törekszem.” – Melanie Leupolz

Magyarországon elsőként oldalunknak nyilatkozik a Bayern München és a német női labdarúgó válogatott fiatal játékosa, Melanie Leupolz. 

fotó: Nadine Rupp

fotó: Nadine Rupp

A középpályás a riói ötkarikás játékok előtt válaszolt kérdéseimre

Először is köszönöm, hogy a rendelkezésemre álltál és nagyon örülök, hogy ismét egy híres játékossal készíthetek interjút.

Melanie Leupolz: Én köszönöm. Megtiszteltetés, hogy amit csinálok, azt elfogadják és nagyra értékelik külföldön is.

2013-ban debütáltál a most olimpiára készülő válogatottban. Hogyan emlékeznél vissza arra a napra?

Melanie Leupolz: Az idő olyan gyorsan megy. Teljesen meglepődtem, hogy behívtak a 2013-as Európa bajnokságra készülő keretbe, előtte csak az utánpótlás válogatottban játszottam.

Azóta több mint 40 mérkőzést játszottál, mi az, amit szeretnél elérni a válogatott tagjaként?

Melanie Leupolz: Most következik az olimpia, ami a harmadik nagy tornám. játékosként, és emberként egyaránt dolgozok, de soha nem vagyok elégedett, mindig magasabbra és jobbra törekszem, nyerni akarok. A gondolat, hogy részt veszek az Olimpián, most a legfontosabb dolog. Focizni akarok és el szeretném érni a legnagyobb sikereket.

fotó: Nadine Rupp

fotó: Nadine Rupp

Miért választottad a labdarúgást, és mi az, amit a mai fiatalabb korosztálynak tudnál javasolni?

Melanie Leupolz: Nos, a mi családi házunk mellett volt egy focipálya és az összes barátom ott játszott, így a szüleim mindig levittek oda és én megszerettem. Még amikor a szüleim sétálni akartak, akkor is vittem magammal a labdát és játszottam, mint egy gyerek, nem mentem szinte sehova sem labda nélkül. Hosszú ideig csak fiukkal játszottam egy csapatban. . Ez az, amit ajánlok minden lánynak, ha az a céljuk, hogy a magasabb szinten szerepeljenek. Sokkal többet tanulsz azáltal, hogy fiukkal játszol. Lehetővé teszi, hogy jobb és erősebb legyél. Emellett fontos, hogy a gyerekek minél hamarabb meg tanulnak mindkét lábbal játszani.

És mindenekfelett a szenvedély és a szórakozás. Tényleg szeretni kell, amit csinálsz. Mai napig nem volt olyan nap, amikor nem szerettem focizni. Ez motiváljon téged.

2014-ben Freiburgból igazoltál a Bayern Münchenhez. Miért választottad a bajor együttest?

Melanie Leupolz: A Freiburg lehetőséget adott, hogy a Bundesligába játszam fiatal koromban. Ez idő alatt kerültem be a válogatottba Ez egy tökéletes csapat ahol a fiatal játékosok fejlődhetnek. De Freiburg egy alacsonyabb szintet képvisel, mint a Bayern, ami a legnépszerűbb klub Németországban.

Négy év után szerettem volna váltani. Késznek éreztem magam a Bayern Münchenhez. A klub nagyon sok energiát fektetett az átigazolásba és szerették volna, ha őket választom, Most már elmondhatom, hogy ez egy tökéletes döntés volt. Kétszer egymás után bajnokok lettünk. Egy olyan klubnál játszom ahol lehetőségem van trófeákat nyerni Ez az, amit mindig is akartam.

Mesélnél egy kicsit a Bayern München női csapatáról, Hogyan zajlik egy heted, hogyan szoktatok készülni egy szimpla bajnokira?

Melanie Leupolz: Profi körülmények között dolgozunk. Mi hétszer edzünk egy héten, hétvégén pedig bajnoki meccsek vannak. Teljesen a focira tudunk összpontosítani. . Emlékszem, amikor a férfi csapattal ünnepeltük a bajnoki címünket 25.000 müncheni fanatikus előtt a Marienplatzén, és Thomas Müllerrel sétálhattam ki a városháza erkélyére. Csak akkor történhetnek ilyen dolgok, ha minden nap keményen készülsz. Emellett pedig jó a csapatszellem. Nagyon jó baráti kapcsolatban vagyunk a csapattársakkal.

Ha jól tudom nagy motorsport rajongó vagy mesélnél erről is egy kicsit honnan ered ez a szerelem a motorsport iránt?

Melanie Leupolz: Te jól tájékozott vagy (mosolyog). Igaz, én nagyon szeretem a motorsportot. Ez a szenvedély még a gyerekkoromból ered. Akkoriban volt egy mini motorkerékpár a gyerekeknek és szerettem vele a kertben játszani. Most már természetesen van egy sajátom. Egy Honda Hornetet vezetek. Néha motoros túrákra megyünk apukámmal

Van-e kedvenc pillanatod, amire szívesen emlékszel?

Melanie Leupolz: Először 2015-ben nyertem bajnokságot, valami nagyon különleges élmény volt. Azt hiszem, ez az egyik a pillanat az életben, amit soha nem fogok elfelejteni. Ahogy ez történt olyan váratlan. És ugyanakkor ez motivált, hogy nyerjek még, és hogy ezt az érzést újra átéljem

fotó: Denis Broda

fotó: Denis Broda

Van-e példaképed?

Melanie Leupolz: Valójában nincsen. Magamra kell fókuszálnom és a magam útját járni

 Mik a céljaid, amit szeretnél klubszinten elérni a következő idényben?

Melanie Leupolz: Nyilvánvaló, hogy ismét jól akarunk szerepelni a bajnokságban. Nem bánnám, ha háromszor egymás után bajnokok lennénk, de tudom, hogy ez nagyon nehéz feladat. A Wolfsburg erős ellenfél ebben a szezonban. is. Emellett szeretnénk bizonyítani a Bajnokok Ligájában, hogy a felső szinthez tartozunk. És álmom, hogy még egyszer megnyerjem a Német Kupát.

Balázs Zoltán