Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszakívánja szerezni a Fiorentina az egykori támadóját

Nem mondhatjuk azt, hogy a lilák berobbantak volna az átigazolási piacra. Inkább csak azzal foglalkoztak, hogy még szorosabban magukhoz szögeljék a játékosaikat. Bár volt néhány érkező, de velük nem kerültek fel a címlapokra, ellenben most. Ugyanis határozott szándékkal álltak elő. Szeretnék visszaszerezni az egykori kiválóságukat, Stevan Joveticet.

fotó: gazzettaworld.gazzetta.it

Tudniillik, hogy a csatár 2008 és 2013 között volt a firenzeiek labdarúgója és csak a Manchester City kedvéért hagyta el a klubot. Pedig olyan csapatok versengtek érte, mint a Juventus és a Milan. Azóta sok víz lefolyt a Dunán és “Jojo” elhagyta Angliát az Inter kedvéért. Egy szezon töltött eddig a kék-feketéknél, ám nem az volt élete legjobbja. Egykori edzője Roberto Mancini ragaszkodott hozzá, ám mivel nem igazán jött ki az új vezetéssel, menesztették az Intertől.

A helyére Frank de Boer érkezett, akiről az hírlik, hogy nem igazán szimpatizál Jovetic stílusával így kész lenne megválni tőle. Több se kellett Sousa mesternek. A Sky Sport Italia és a SportItalia szerint a Fior készen állna arra, hogy megvegye a Citytől 14.5 millió euróért. Ez lenne az idei nyár legnagyobb beruházása Firenzei szempontból és biztosan nem lenne ördögtől való ötlet. Stevan mindig is mondta, hogy szeretett a Fiorentina mezében focizni. A környezet nem lenne ismeretlen neki. A társak jó játékerőt képviselnek és Sousa mester taktikája a labdatartásokkal és a kombinatív passzokkal jól állna neki. Illetve még az európai porondról sem maradna le, hiszen a Fior (épp úgy mint az Inter) az EL-ben indul.

Ami talán mindennél fontosabb (főleg Itáliában), hogy a szurkolók imádták és imádni is fogjak amennyiben visszatérne. El is kéne a segítség Firenzében, hiszen Kalinic mellett jóformán “csak” G. Rossi van, mint bevethető csatár. Márpedig őróla tudjuk, hogy egy kisebb szellőtől is lesérül (sajnos). Továbbá, szépen emelné az olasz bajnokság színvonalát is, ha Jojo állandó kezdő játékos lehetne a Fiorban, mintsem padozna az Interben.

Borbély Szabolcs