Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Utolsó perces góllal nyertek az angolok – videóval

A nyári Európa-bajnokság után először léptek pályára a csapatok. A szlovák válogatott a nyári Európa-bajnoksághoz hasonlóan ismét összecsapott az angol válogatottal, csak ezúttal a vb-selejtezők keretében.

england-vs-slovakia-900x440

Szlovákia – Anglia 0:1 (0:0)
Helyszín: Štadión Antona Malatinského (Trnava) vezette: Mazic (szerb)
Gólszerzők: Lallana (90+4.)
Sárga lapok: Škrtel  (25.), Hubocan (90+6.) ill. Lallana (90+6.)

Kiállítva: Škrtel (57.)

Szlovákia: Kozačik – Hubočan, Durica, Škrtel, Pekarík – Pečovksý  (Gyömbér 55.)- Švento (Kiss 78.), Hamšík, Gregus, Mak (Kubík 71.) – Duriš. Szövetségi kapitány: Jan Kozak

Anglia: Hart – Walker, Cahill, Stones, Rose – Henderson (Alli 64.), Dier – Sterling (Walcott 70.), Rooney, Lallana – Kane (Sturridge 81.). Szövetségi kapitány: Sam Allardyce

A rosszul sikerült Eb után az angolok új szövetségi kapitányt neveztek ki a csapat élére. Roy Hodgson helyét Sam Allardyce vette át, aki legutóbb a Sunderland csapatánál dolgozott. Az idei franciaországi Eb-n a két gárda egy csoportban szerepelt és 0:0-as döntetlent értek el egymás ellen. Ami a két csapat egymás elleni mérlegét illeti a szlovák válogatott még sohasem verte meg az angol válogatottat, 3 vereség és egy döntetlen az angolok elleni mérlegük Hamsikéknak. A találkozó első komoly helyzetére egészen a 38. percig kellett várni, ekkor Švento felé érkezett egy beadás amit a szlovák játékos nem tudott elérni, Hart kapuja előtt keresztben elment a labda. Az első komoly angol lehetőség a 39. percben adódott, Sterling lövése kerülte el a kaput. Az első félidő gyenge játékot hozott, mindössze 2 kapuralövés volt az is az angolok részéről, de ezek nem találtak kaput.

A második játékrészben is az angolok játszottak fölényben. Ez az 57. percben pedig emberelőnnyé is érett, ugyanis Martin Škrtel megkapta második sárga lapját és idő előtt mehetett zuhanyozni. A 63. percben előbb Lallana, majd a 65. percben Sterling került helyzetbe de a szlovákok portása állta a sarat. 15 perccel a vége előtt óriási ziccert puskázott el az angol válogatott. Adam Lallana a tizenhatos sarkáról telibe találta a bal kapufát. Nem sokkal később Kane középre tartó lövését Kozacik könnyedén hárította. A hajrában az angolok kapujokhoz szegezték a szlovákokat, sorra dolgozták ki a helyzetüket, de nem sikerült a kapuba találniuk. Úgy tűnt a találkozón nem fog gól születni, de a hosszabbítás negyedik percében Lallana begyötörte a győztes találatot és a három pontot.

https://www.youtube.com/watch?v=h-qk9aVXVd8

A csoport másik mérkőzésén:

Litvánia – Szlovénia
Helyszín:LFF stadionas (Vilnius)  vezette: Soares Dias (portugál)
Gólszerzők: Cernych (32.), Slivka (34.) ill. Krhin (77.), Cesar (90+3.)