Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: Fél gőzzel is simán nyert Anglia – videóval

Egy pillanatig nem forgott veszélyben Anglia győzelme Málta ellen, gyakorlatilag végig egy kapuztak. Végül Daniel Sturridge és Dele Alli szállította a Gareth Southgate-éra első győzelmét. Újoncot is avatott a válogatott, Jesse Lingard debütált a felnőtt válogatottban. 

sturridge

Az első lehetőséget a 8. percben jegyezhettük fel, ekkor Rooney bombáját ütötte ki Hogg. A 19. percben kényszerű cserét hajtott végre Anglia, Bertrand meghúzódott egy sprintnél, ezért Rose jött a helyére. A kis intermezzo után Lingard szerezhetett volna gólt, nagyszerű indítást kapott, de nem találta el jól a labdát kapásból. A 22. percben óriási ziccer maradt ki, Henderson beadása után Alli fejesét védte bravúrral Hogg, a kipattanót meg közvetlen közelről Sturridge fölé durrantotta, illett volna gólt szereznie. A 29. percben tört meg a jég, Henderson beadása találta meg Sturridge fejét, aki ekkor már nem hibázott, egészen messziről bólintott a jobb alsóba. Nem sokkal később a kapus óriásit védett, Lingard közeli fejesét tolta ki a sarokból. A megítélt szögletből Cahill veszélyeztetett, de lövése végül elkerülte a kaput. A 38. percben kapták a másodikat a máltaiak, az egész végig remekül játszó Henderson tört előre, Allihoz passzolt, az első kísérletet még hárította a kapus, a kipattanót viszont már nem tudta.

A második félidő is egy Rooney lövéssel indult, szabadrúgásból tette próbára Hoggot. Nem szaggatta az istrángot az angol válogatott, hogy újabb gólt szerezzen, azonban így is majdnem sikerült, a 64. percben egy csodálatos támadás végén Walcott helyzetét hatástalanította a kapus. A 81. percben aztán váratlan dolog történt, Agius kapáslövése után Hartnak kellett védenie. A 85. percben Alli megszerezhette volna második gólját, Rashford keresztbe lőtt labdáját csak be kellett volna belsőznie a szinte üres kapuba, de fölé lőtt.

Anglia – Málta: 2-0 
Helyszín: Wembley Stadium, London – 81781 néző; Vezette: Stefan Johannesson (svéd)
Gólszerzők: Sturridge (29.), Alli (38.) ill.
Sárga: – ill. Borg (55.)
Kiállítva:

Anglia: Hart – Walker, Cahill, Stones, Bertrand (Rose 19.) – Henderson, Alli – Walcott (Rashford 68.), Rooney, Lingard – Sturridge (Vardy 73.) – Szövetségi kapitány: Gareth Southgate

Málta: Hogg – Borg, Z. Muscat, Agius, Camilleri, A. Muscat – Kristensen, Sciberras, Fenech – Schembri (R. Muscat 86.), Effiong (Mifsud 76.) – Szövetségi kapitány: Pietro Ghedin

https://www.youtube.com/watch?v=nP1fwx4uqPk

Tereh Balázs