Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Kivégezte ellenfelét a Manchester, soványan nyert a Feyenoord

Nagyot fordított a játékon két könnyen megítélt tizenegyes az Old Traffordon,  Dirk Kuyt nélkül nehezen verte ukrán ellenfelét a Feyenoord.

pogba

1. félidő: 

Rányomja-e bélyegét a kényszerű várakozás Budapesten a Fenerbahce együttesének teljesítményére? Milyen lesz van Persie visszatérése az Old Traffordra? Ezek a kérdések foglalkoztatták a sajtót a találkozót megelőzően. Mint ismert, a török csapat gépe kedden kénytelen volt Budapesten landolni, miután egy madár nekirepült az őketszállító repülőgép ablakának, és bár úgy volt, ugyanazzal a géppel folytathatja útját a sárga-kék együttes, végül egy másikkal repültek tovább Manchesterbe. Robin van Persie pedig igencsak eredményes éveke töltött az Old Traffordon, miután távozott az Arsenaltól. Maga a találkozó nem úgy indult, hogy a két csapat izgalmasnak ígérkező kilencven percet produkál. Húsz perc alatt mindössze egyetlen nagyobb lehetőséget alakítottak ki a csapatok. Aztán hirtelen megváltozott a játék képe: Kjaer és Mata összecsapásából utóbbi került ki győztesen, miután a dán védő – a játékvezető szerint – tizenegyest érően buktatta a spanyolt. A büntetőt Pogba értékesítette. Nem sokkal később Özbayrakli is összehozott egy vitatható büntetőt a hazaiak javára, ezt Martial lőtte be, így tulajdonképpen öt perc alatt eldőlt a találkozó sorsa. Ugyan a törökök igyekeztek felállni kvázi a padlóról, ezt bizonyította Souza, aki tisztán lőhetett, ám De Gea nagyot védve szedte ki a bal alsóba tartó löketett. A ráadásban aztán végleg eldőlt minden nyitott kérdés. Lingard ugratta ki nagyszerűen Pogbát, aki nem teketóriázott sokat, hanem tizenhatról a bal felsőbe lőtt.

martial

2. félidő:

Kockáztatott Advocaat, hiszen a védő Kjaer helyett a szünetben Emenikét küldte pályára, és nem sült el jól, hogy védő helyett támadót vezényelt a gyepre, ugyanis elaludt a török védelem, Jesse Lingard köszönte szépen, s négyre növelte a „Vörös Ördögök” góljainak számát. A gólpassz az utóbbi hetekben rengeteget kritizált Rooney érdeme. Olykor a Fener is mutatott életjeleket, például van Persie, aki a félidő harmadánál alig tévesztett célt. Összességében azonban továbbra is a hazaiak uralták a játékot. Mata példának okáért megdolgoztatta Demirelt, s a hajráig úgy tűnt, megússza kapott gól nélkül a MU, hogy végül nem így lett, arról van Persie gondoskodott, aki Emenike átadását küldte korábbi csapata kapujába. A gól némileg életet lehelt a törökökbe, s ha Souza egy kicsit pontosabb, illetve De Gea nem véd bravúrral, még inkább csökkenhetett volna a differencia a két csapat között. Ezzel a sikerrel élre állt, és komoly lépést tett a továbbjutás felé Mourinho együttese.

Manchester United – Fenerbahce 4-1 (3-0)
Old Trafford, vezette: Bastien (francia)
Gólszerzők: Pogba (31., 45+1., az elsőt 11-esből), Martial (34., 11-esből), Lingard (48.) ill.: van Persie (83.)
Sárga lapok: Kjaer (31.)
Kiállítva:

Manchester UTD: De Gea – Darmian, Smalling (Rojo, a szünetben), Bailly, Shaw – Carrick, Pogba (Fosu-Mensah, 75.) – Lingard (Depay, 66.), Mata, Martial – Rooney. Menedzser: José Mourinho

Fenerbahce: Demirel – Özbayrakli, Skrtel, Kjaer (Emenike, a szünetben), Kaldirim – Souza, Topal, Neustädter – Potuk, van Persie, Sen (Koybasi, 69.). Vezetőedző: Dick Advocaat

Nem várt könnyű meccs a Feyenoordra hazai környezetben az eddig mindössze egy pontot összekaparó Zorya ellen. Érdekesség, hogy a hollandok csapatkapitánya, Dirk Kuyt csak a kispadon kapott helyet, ami ebben a szezonban nem nagyon volt jellemző. Az unalmasnak mondható első félidőt követően sem sokat változott a csapatok teljesítménye, mindazonáltal a félgőzzel játszó hazaiaknak elég volt egy villanás a szünet után, hogy megszerezzék a vezetést. Jörgensen lövésénél hiába iparkodott a látogatók kapusa, tehetetlen volt.

Feyenoord – Zorya 1-0 (0-0)
G.: Jörgensen (55.)

A csoport állása:

el-a

Gavalovits Sándor