Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: A forduló rangadóját bukta el a címvédő – videóval

A Serie A 9. fordulójának rangadóján a címvédő került szorult helyzetbe Milánóban, majd maradt is alul a sok nagy helyzete ellenére is. Az AC Milan ezzel már a Juve nyakán.

ac-milan-juventus

Kitörő öröm fogadta a végül győztesnek bizonyuló hazai találatot (forrás: twitter.com/acmilan)

A 9. forduló csúcsrangadóját a szombati játéknapon rendezték meg a Serie A-ban, a milánói San Siro-ban. A listavezető Juve mellett most a soros ellenfél, az AC Milan is az élbolyban foglal helyet az elmúlt évektől eltérően. A vendég gárda kezdte lendületesebben a mérkőzést, ám igazán veszélyes helyzet nem alakult ki. A 8. minutumban 28 méterről végezhetett el szabadrúgást a Juve. A labda mögé Pjanic állt, de lövése a sorfalat találta csak el, az azt követő szögletből pedig szintén nem tudott betalálni a torinói klub. A 10. percben a túloldalon Suso talált volna be, de lövését Buffon hárítani tudta. A 15. minutumban már újra a Juve szerzett volna gólt, de Sandro fejese Donnarumma kezében landolt. A 22. percben szintén a hazai hálóőrnek akadt dolga, Dybala nem tudott ekkor túljárni az eszén. A 31. percben megint csak Dybala próbálkozott, de az a löket nagyon célt tévesztett. Majd pont ő sérült le az előző lövése után – , amikor az ellenfél kapusa kint állt – helyét pedig a 34. percben Cuadrado vette át. Két perccel később viszont úgy tűnt, ünnepelhet a címvédő, ám Pjanic gólját les miatt érvénytelenítették. Az első félidőben ezek után fontosabb esemény már nem történt.

A folytatásban is igyekezett a Juve dominálni, de a gól és az igazán nagyobb helyzetek várattak még magukra. A gól olyannyira, hogy az nem is a vendégek részéről jött, hanem a 65. percben a milánóiak kerülhettek előnybe – ekkor Suso labdáját Locatelli lőtte be a. A labda a felsőlécről ment be (1-0)! A 70. minutumban Hernanes igyekezett egalizálni, de a labda mellé ment. Nagyon ment előre a Juve, de a gól csak nem akart megszületni. Még a hajrában (88′) egy beívelt szabadrúgásra Bonucci érkezett fejjel, de a labda elkerülte a kaput, ahogy tette azt a 90. minutumban is, amikor Sturaro egyenlített volna. Már-már hihették a hazaiak, hogy vége a rohamoknak, de maximum a szívrohamhoz állhattak közel a 96. percben, ám szerencséjükre ekkor Khedira próbálkozása sem akadt be. A sok vendég helyzet ellenére némi meglepetésre az AC Milan otthon tartotta a három pontot, melynek nagyon örülhet a hazai együttes, s annak szurkolótábora. A milánói alakulat pont a Juventus nyakára jött így fel, a második helyre, csupán két ponttal lemaradva az éllovasról. Izgalmas folytatásra van tehát kilátás az olasz élvonalban, rég volt ilyen elől már a rangsorban a most győzedelmeskedni tudó alakulat.

AC Milan – Juventus 1-0 (0-0)
Helyszín: San Siro
Vezette: Nicola Rizzoli
Gólszerzők: Locatelli (65′), ill.
Sárga lapok: Kucka (44′), Donnarumma (50′), Locatelli (79′), Poli (83′), ill. Bonucci (30′), Pjanic (38′), Daniel Alves (76′)
Kiállítva:

AC Milan: Donnarumma – Abate, Paletta, Romagnoli, De Sciglio – Kucka, Locatelli (Gomez 81′), Bonaventura – Suso, Bacca (Lapadula 90+3′), Niang (Poli 69′)
Vezetőedző: Montella

Juventus: Buffon – Benatia (Mandzukic 75′), Bonucci, Barzagli – Daniel Alves, Khedira, Hernanes (Sturaro 86′), Pjanic, Alex Sandro – Dybala (Cuadrado 34′), Higuaín
Vezetőedző: Allegri

A mérkőzés összefoglalója

Nagy Dávid