Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Légiósok: Folytassa Lang “kapitány”

Úgy gondoljuk, kijelenthető, hogy remek döntést hozott Lang Ádám, amikor elfogadta a francia Dijon ajánlatát. Átigazolása csupán egy hajszálon múlott az idő adta keretek miatt, ám végül zöldasztalnál született pozitív döntés következtében a Videoton mezét a Dijon szerelésére válthatta. Azóta pedig ezt le sem veszi, szó szerint, ugyanis érkezése óta minden egyes játékpercet a pályán töltött, a helyi sajtó dicshimnuszt zeng róla, a szurkolók imádják, s az országos francia sajtóban is hétről-hétre fellelhető a neve.

lang_dijon

Öngóllal indult minden, persze Lang Ádám nem tehetett arról, hogy a PSG elleni debütáló meccsén megpattant rajta a labda és az a hálóban kötött ki. Ezt leszámítva már akkor remek értékelést kapott, a pozitív sajtó pedig azóta sem marad el. Pár bajnoki meccs után már arról írtak, hogy a fiatal magyar bekk stabilizálta a Dijon védelmét, higgadt és megbízható játéka előrefelé viszi a csapat teljesítményét. Egy héttel korábban beválasztották a forduló álomcsapatába, most hétvégén a Bastia elleni 0-0-ás döntetlent követően pedig kiváló 7,83-as értékelést kapott, mellyel csapata egyik legjobbja volt. Ez persze nem csoda, ha a statisztikákat nézzük, ugyanis 5 győztes fejpárbaja, két labdaszerzése és 15 tisztázása igencsak megsüvegelendő a Dijon védelmében.

Érkezése óta csak a PSG-től kapott ki a Dijon, ezt leszámítva két győzelem és három döntetlen ékesíti az eredménysort. Legutóbbi öt bajnokijából hármat kapott gól nélkül hozott le a Dijon, mely jelenleg a 20 csapatos francia bajnokság 12. pozícióját foglalja el. Hétvégén hazai pályán fogadják a bajnokságban meglepően jól szereplő negyedik Guingampot.

Nagy Ádám mellett tehát úgy tűnik, Lang Ádám is jó döntést hozott az Eb-t követően, amikor csapatot váltott.

lang