Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Itt ragadt légiósok – 2.rész Robson De Souza

Az elmúlt húsz évben számtalan külföldi labdarúgó megfordult a magyar NB I-ben. Közülük többen rövidebb látogatást tettek nálunk. Volt olyan is aki feljebb jutott, s olyan is, aki hosszú idő után máshova igazolt. Viszont volt olyan focista is aki hosszú ideig maradt, hiszen ugyan az NB I-ben már nem, de alacsonyabb osztályban továbbra is nálunk játszik. Közülük fogunk az elkövetkező hetekben szemezgetni.

Sorozatunk előző részei:
1. Jammeh Haruna (gaboni) Balatoni Vasas

blog-do-roberto-silva

Sorozatunk mai részének hősére talán kevesebben emlékeznek, mint Harunára. Az NB I-ben 2009-ben játszott először és utoljára, hiszen azon az őszön volt a Kecskemét csapatának a tagja. Összesen hat találkozóig jutott, jelenleg a Pest Megyei elsőosztályban szereplő Nagykőrösi Kinizsi tagja. Ugye ő is a “Magyar szabály” miatt került a negyedosztályba, hiszen ő a kecskeméti évek után a másodosztályban játszott.

1986.01.20-án született. A jobbhátvéd 2009-ben igazolt Magyarországra, addigi klubjából a brazil Nova Iguacu csapatától. Kecskeméten hatszor kapott lehetőséget az NB I-ben. Pápán mutatkozott be az élvonalban és a Kecskemétben, majd az utolsó elsőosztályú bajnokiját a Ferencváros elleni kéz perc jelentette. 2010/11-ben Mezőkövesdre került kölcsönbe, ahol huszonhárom meccsen egy gólt szerzett. Nagy hasznára volt az NB II Keleti csoport második helyére befutó kövesdi csapatnak. 2011 nyarán visszatért Kecskemétre, de csak augusztus végéig, ekkor Ceglédre került. Három évig maradt Cegléden, ahol 70 bajnokin egy gólt szerzett. 2014/15-ben a másodosztályban kezdetét vette az “idegenlégiós szabály”, így kénytelenek voltak a ceglédiek elbúcsúzni Robsontól. A brazil focista ekkor az NB III -as Rákosmentéhez került, de fél év után elváltak útjaik. Ebben talán az összesen egy pályára lépése is közrejátszott. 2015 tavaszán a Pest Megyei elsőosztályban szereplő Nagykőrösi Kinizsi játékosa lett, ahol jelenleg is játszik.

Robson már nem valószínű, hogy magasabb osztályban játszik Magyarországon, lévén mikor Ceglédről elkerült az NB II-ből azért nem kapkodtak utána a csapatok. Az NB I-ben utoljára hat éve játszott. Valószínűleg ő is azért maradhatott itt, mert családot alapíthatott. Igaz ez csak tipp.

imagesRobson de Souza Vasconcelos Goes
Született: 1986.01.20
Nemzetisége: brazil
Profi magyar klubjai: Kecskemét (NB I), Mezőkövesd, Cegléd (NB II)
Jelenlegi klubja: Nagykőrösi Kinizsi (Pest Megyei elsőosztály)

Endrődi Dávid