Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: A legjobb tizenhat között a Monaco – VIDEÓ

A Bajnokok Ligája E csoportjának kedd esti mérkőzésén a kvartettet vezető Monaco csapott össze a 3. helyen álló, Tottenham együttesével. A Monaconak fontos volt a ma esti győzelem, mivel ezzel bebiztosították a helyüket a legjobb 16 között.

love-dirar-silva-give-their-reaction-to-bastia-win-6439_34

AS Monaco – Tottenham 2:1 (0:0)
Helyszín: Stade Louis II, Monaco Vezette: Kuipers
Gólszerzők: Sidibe (48.), Lemar (53.) ill. Kane (52.)
Sárga lap: Gilik (51.), Falcao (57.) ill. Dier (11.), Dembele (21.), Trippier (84.)
Kiállítva: – ill. –

AS Moanco: Subasic – Mendy, Nascimento, Gilik, Sidibe – Lemar (Moutinho 81.), Bakayoko, Fabinho – Germain (Carrilo 74.), Falcao (Raggi 89.), Silva Vezetőedző: Jardim

Tottenham: Lloris – Trippier, Dier, Rose, Wimmer – Wanyama, Dembele (Eriksen 65.) – Alli, Winks (Sissoko 74,), Son (Janssen 65.) – Kane Vezetőedző: Pochettino

A mérkőzés 11. percében harsant fel először Kuipers sípja. Dier becsúszása bizonyult szabálytalannak, és mivel a büntetőterületen belül történt, ezért 11-es volt az ítélet. Falcao állt labda mögé, de a bal alsó sarok irányába ellőtt labdát Lloris hárítani tudta. Ezzel nagy lehetőséget szalasztottak el a hercegségiek. 2 perccel később Germain akcióból próbálkozott, de lövése gyengének bizonyult. Majd ismét Germain próbálkozott, de lövése nagyon pontatlanra sikerült. Az első félidőben több helyzet nem alakult ki, íg gól nélkül vonulhattak szünetre a csapatok.

A második játékrészben nyílt ki a gólzsák. A 48. percben Mendy beadását követően Sidibe ugrott a legmagasabbra, és szerezte meg a csapatának a vezető találatot. Az 52. percben ismét büntetőt ítélt Kuipers, GIlik volt túlzottan agresszív ellenfelével szemben. Harry Kane állt a labda mögé, és higgadtan értékesítette a felkínált lehetőséget. Sidibe ívelte be a labdát a gól után 1 perccel, és Lemar remekül csapott le rá, és gólra váltja a helyzetet. A 68. percben Gilik hatalmas helyzetet puskázott el. Közelről tüzelt a kapu közepébe, de Lloris résen volt, és hárítani tudott. A továbbiakban nem született gól, így a Monaco megőrizte csoportelsőségét, és az utolsó fordulót már toávbbjutóként várhatja. A Tottenham már csak az EL-ben vigaztalódhat.

A kvartett másik mérkőzésén a CSZKA Moszkva hazai pályán pontot tudott menteni a Bayer Leverkusennel szemben. A mérkőzés végeredménye 1:1 lett. Az oroszok sereghajtók, míg a németek továbbjutottak. A 3. hely sorsa a CSZKA Moszkva és a Spurs között dől el.

https://www.youtube.com/watch?v=RRbEJKcTqxs

nevtelen

kép: asmonaco.com

Nagy Gábor