Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Moszkvában ikszelt a Leverkusen – videóval

Három szünet után folytatódott a legrangosabb európai kupasorozat a Bajnokok Ligája. Az jelű kvartett negyedik fordulójában az eddig veretlen Leverkusen a orosz CSKA Moszkva otthonában vendégeskedett.

033_2978271

CSKA Moszkva – Bayer Leverkusen 1:1 (0:1)
Helyszín: Arena CSKA (Moszkva)  Vezette: Mallenco (spanyol)
Gólszerzők: Natcho (76., büntetőből) ill. Volland (16.)
Sárga lap: Akinfejev (37.), Wernbloom (62.) ill.Chicharito (72.), Henrichs (75.), Kampl (77.)
Kiállítva:-

CSKA Moszkva: Akinfejev – Schennikov, A.Berezutski, V.Berezutski, Fernandes – Dzagoev (Traoré 83.), Wernbloom – Golovin, Natcho, Milanov – Chalov. Vezetőedző: L. Slutsky

Leverkusen: Leno – Jedvaj, Tah, Toprak, Henrichs – Volland, Aranguiz, Kampl (Mehmedi 90.), Brandt (Havertz 70.) – Calhanoglu, Chicharito (Baumgartlinger 81.). Vezetőedző: R.Shmidt

Mindkét gárda nem a legjobb formájában várhatta a továbbjutást döntően befolyásoló mérkőzésüket Moszkvában. Az oroszok utolsó 10 mérkőzésükön hat alkalommal is vesztesen hagyták el a játékteret. A bajnokságban címvédőként kilenc pontos hátrányban állnak a tabella harmadik helyén. A Leverkusen sem a legjobb szezon kezdetét produkálta a Bundesligában, mindössze a kilencedik helyen szerénykednek Schmidt tanítványai, legutóbb Gulácsi Péter csapatától a Lipcsétől szenvedtek 3:2-es vereséget. Ami a két csapat egymás elleni statisztikáját illeti , mindössze második alkalommal mérte össze tudását a két gárda. Az első alkalomra a szeptemberi leverkuseni mérkőzésen került sor, melyen 2:2-es döntetlen született. A gyógyszergyáriak veretlenül álltak a csoport második helyén a Monaco mögött a találkozót megelőzően, míg a moszkvaiak a csoport utolsó helyén nyeretlenül két ponttal.

A találkozó első 10-15 perce kiegyenlített játékot hozott, mindkét gárda előtt adódott lehetőség a gólszerzésre. Az első helyzetre mindössze 8 percet kellet várnunk, ekkor Tin Jedvaj tálalt egy remek labdát Hakan Calhanoglu elé, ő pedig a tizenhatosról lőtt, hajszálnyival a kapu bal oldala mellé. A 11. percben a hazaiak is megvillantak, Golovin remek szólója után Lenonak kellett hárítania szögletre. Öt perccel később azonban már nem volt ellenszer és a Leverkusen megszerezte a vezetést, Kampl remekül vette észre az üresen álló Vollandot és remekül tálalt elé aki nem hibázott és a kapuba vágta a labdát. Nem sokkal ezután a 19. percben két gólra növelhette volna előnyét a Bayer, azonban Chicharito középre tartó lövését könnyedén hárította Akinfejev. A 28. percben Henrichs remekül tört be a tizenhatoson belülre, végül pedig Akinfejev hárította a védő kísérletét. Két perccel később óriási egyenlítési lehetőséget puskázott el a CSKA Mozskva, Dzagoev lövése nem sokkal kerülte el a felső lécet. A 32. percben Calhangolut lőhetett kapura, azonban Akinfejev ezúttal is résen volt és könnyedén fogta a kísérletet.

A második félidőben magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak a hazaiak, aktívabban kezdtek és több lehetőségük is volt a gólszerzésre, mint az első félidőben volt. A 61. percben Dzagoev kínálta meg egy távoli lövéssel Leno, azonban  a német portás könnyedén hárított. A hajrához közeledve a moszkvaiak birtokolták többet a labdát és irányították a mérkőzést, a Leverkusen kontrákra rendezkedett be ami rossz döntésnek bizonyult. A 68. percben még nem jött össze az egyenlítés a hazaiaknak, Golovin lövése pedig Leno lábai között átgurult azonban a gólvonalon nem haladt át. így maradt a vendég vezetés. 15 perccel a vége előtt nem bírták a hazaiak nyomását a Leverkusen játékosai és Henrichs a tizenhatoson belül szabálytalankodott ellenfelével szemben, a spanyol játékvezető pedig büntetőt ítélt. A büntetőt Natcho értékesítette, Leno hiába vetődött jó irányba nem volt esélye. Tíz perccel a vége előtt ismét előnybe kerülhetett volna a Bayer, az első gól szerzője Kevin Volland azonban a bal kapufát találta telibe legnagyobb sajnálatára.

https://www.youtube.com/watch?v=D-SQy0PVoOw

 Képek: uefa.com

Ondik Gábor