Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Guardiolának gondjai akadhatnak a védelemmel

Vincent Kompany sérülése nagy érvágás a Manchester Citynek, és Pep Guardiolának törnie kell a fejét azon, hogyan pótolhatná a belgát.

vincent-kompany-wallpaper-kick-ball-right-foot

Vincnet Kompany legalább 6 hetet fog távol maradni térdsérülése miatt. Az első jelentések még arról szóltak, hogy csak 1 hónap lesz a rehabilitáció ideje, azonban ez a vizsgálat után 6 hétre kúszott fel. Nincs kizárva, hogy emiatt Guardiola a januári átigazolási időszakban a védelem megerősítésén fog dolgozni.

A katalánnak azonban aggodalomra nincs oka, mivel Kompany mellett még van elegendő embere, akikkel pótolni tudja a belgát a City kapuja előtt. Akár még Yaya Touré is megfelelő lehetne a középső védő szerepére, aki a Barcelonában már játszott ezen a poszton Guardiola irányítása alatt.

A Mönchengladbach elleni mérkőzésen Guardiola 3 védővel állt fel kezdetben, azonban ezt a tervét hamar átvariálta, és még 1 embert hátra küldött, főleg Raffael hatástalanítására.

A frissen érkezett Stones fejlődést mutat a védelmi feladatok ellátásában, azonban a közel 50 millió fontért vásárolt játékosnak még sok a hibája, így neki is sokat kell még fejlődnie.

kép: hdwallpaperbackgrounds.net

Nagy Gábor