Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bőle Lukács győztes gólt lőtt a román élvonalban – videóval

Az utóbbi hetekben, hónapokban Bőle Lukács esetleges klubváltásáról lehetett hallani. A korábban a Kaposvári Rákóczi középpályáját erősítő labdarúgó  profi módon a jelenre koncentrál és nem pedig a jövőben él. Pénteken győztes gólt lőtt a román élvonal egyik bajnokaspiránsa ellen, avagy a Steaua Bukarestet követő Cs U. Craiova botlott a CSM Iasi otthonában.

138902_bole_lukacs

CSM Iasi – CS U. Craiova 2-1 (1-1)
G: Ciucur (4.), Bőle (72.-büntető) ill. Baluta (44.)

A 26 esztendős magyar játékost korábban a Dinamo Bukaresttel boronálta össze a sajtó, ez azonban már a múlt, vagy éppen a jövő zenéje. Bőle profi módon a jelenre koncentrál, s hétről-hétre kiváló teljesítményt nyújt a román élvonalban bukdácsoló CSM Iasi együttesében, mely ma hosszú idő után talált vissza a győzelmi ösvényre. Ehhez kellett a magyar légiós büntetője, mely a hálóban kötött ki. Ez a győzelem azt eredményezi, hogy a CSM Iasi egy helyet előrelépve a 11. pozíciót foglalja el ideiglenesen a 14 csapatos román élvonalban.

A Craiova elleni találat Bőle Lukács számára nem az első volt az idei szezonban, korábban a Gaz Metan, a Tirgu Mures és a Steaua Bukarest hálójába is betalált. Utóbbi pontszerzést ért a rekordbajnok otthonában, míg a mostani gólt is beleértve, mindegyik meccsét megnyerte az Iasi, melyen Bőle a kapuba talált. A csapat négy győzelméből három alkalommal góllal vette ki a részét a középpályás, akire hazánkban kevesen figyelnek. Kíváncsiak lennénk, hogy Bernd Storck ismeri-e a nevét, illetve valószínűleg igen, ám azt nem tudhatjuk, hogy milyen véleménnyel, milyen álláspontom van vele kapcsolatban. Ami érdekesség, hogy Lukács még egy bő kerethirdetés alkalmával sem kapott lehetőséget még arra sem, hogy a kapitány felmérje kvalitásait. Pedig jó ideje stabil teljesítményt nyújt a román élvonalban. Ami viszont az igazsághoz hozzátartozik, hogy sajnos egy roppant sérülékeny játékos.

 Bőle Lukács győztes gólja 03:50-től