Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Cavani volt a Lyon végzete! – francia körkép

A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 14. fordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén a bajnoki címvédő Paris Saint-Germain a nagy rivális Olimpique Lyon otthonába látogatott. Cavani büntetőjére még Valbuena felelt, ém az uruguayi második találata után már elmaradt a válasz. 

lucas-moura-edinson-cavani-800x450

Kiváló hangulat fogadta a csapatokat a Lyon új stadionjában, 55 ezer néző tombolta végig az izgalmas, helyenként parázs francia derbit. Kiegyenlített küzdelmet láthattunk, ám a párizsiak egy Cavanival mindenképpen jobbak voltak. A vendégek félóra elteltével szereztek vezetést büntetőből, ezt követően pedig a Lyon futhatott az eredmény után. A szünetben kettőt is cseréltek a hazaiak, majd egy gyönyörű tekerést követően a kapufáról kipattanó labdát a pár perce pályán lévő Valbuena vágta a hálóba. Már a tekerés önmagában megért volna egy gólt. A mérkőzés vége roppant feszültre sikeredett, Motta, Aurier, Thiago Silva és Veratti is besárgult, ám a lapzuhatag közepette Meunier beadására Cavani érkezett a legjobban, az uruguayi pedig köszönte a lehetőséget és megnyerte a mérkőzést csapatának.

Lyon – Paris Saint-Germain 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Valbuena (48.) ill. Cavani (30.-büntető, 81.)

Egy kis francia bajnoki körkép

Meglepetéscsapatok az élbolyban…

Mindenképpen kiemelendő a Rennes és a Guingamp jó teljesítménye, mely immáron több, mint egy jó szezonrajt. Ellenben a legnagyobb meglepetést a Nice gárdája szolgáltatja, mely hétvégi botlása ellenére is még egy ponttal vezeti a bajnoki tabellát. Mario Balotelli hat gólos, ám rendre sérülések hátráltatják, így csupán 14 bajnokiból csak 6 alkalommal tudta segíteni csapatát. Kérdés, hogy a csapat ereje meddig tart ki.

Elképesztő gólterméssel menetel a Monaco…

A portugál Leonardo Jardim által edzette hercegségiek meccsenkénti közel három gólos átlaggal bírnak, s immáron 43 találat áll a nevük mellett az idei bajnoki kiírásban. A második legtöbb gólt szerző PSG 28 gólnál jár “csupán”. Ráadásul csapaton belül nagyon megoszlanak a gólok, a házi góllövőlistát egyszerre öt játékos vezeti egyaránt öt találattal. A Metz hálójában hét gólt helyeztek el, a Nancy és a Montpellier hátsó alakzata hat-hat alkalommal kapitulált ellenük. A Marseille és a Lille sem úszta meg négy alatt és a PSG is három kapott góllal távozott az otthonukból.

A PSG hegemóniája nem egyértelmű…

 Nem indult zökkenőmentesen a szezon, a védelem a helyén, azonban a támadósor Ibra nélkül közel sem olyan eredményes mint az előző években. Cavani felnő a feladathoz, hiszen 13 góllal vezeti a góllövőlistát, de utána nagy a szakadék. Ha az uruguayi besül, akkor a csapat is esélyes erre.

A Lyon roppant hullámzóan teljesít…

Lacazette tíz gólnál jár, a csapatból azonban hiányzik a stabilitás. Sok a meglepő pofon, sosem lehet tudni, hogy a csapat melyik arcát mutatja az adott napon.

Vert mezőnyben a Marseille…

A sztárcsapatok közül au OM teljesít a legrosszabbul, a csapat az alsóházban foglal helyet. A játék minden elemében javulnia kell a csapatnak, melyre személyi erősítés is ráférne a télen. A tulajdonosváltás ezt elviekben lehetővé teszi, így elképzelhető egy bizonyos mértékű fellendülés a közeljövőben.

A bajnokság állása a 14. forduló után

ligue-1

A góllövőlista élmezőnye

ligue-1-gl