Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olasz Kupa: Kiesett a magyaros Palermo!

Balogh és Sallai csapata kihullott, előbbi tizenegyest hibázott döntő helyzetben. Az Atalanta, valamint a Sampdoria simán jutott tovább.

cyhknhsw8au5uii

Sallaiék hazai pályán kényszerültek térdre (forrás: twitter.com/palermocalcioit)

Olasz Kupa – 4. forduló

Palermo – Spezia (II.) 0-0, büntetőkkel: 4-5
Kiállítva: Vitiello (113.), ill. –

Az első vonalban szereplő Palermo a másodosztályban játszó Spezia-t fogadta. A meccs gól nélküli döntetlennel ért véget a rendes játékidőben, így jött a kétszer tizenötperces hosszabbítás. Azonban ez sem hozott gólt, viszont hazai oldalon 5 perc alatt kiállítatta magát második sárgájával Vitiello. Balogh a hazaiaknál a meccs 91., azaz a hosszabbítás legelső percében lépett pályára, míg Sallai az egész meccset végigjátszotta.

Tizenegyesekkel kellett tehát eldönteni a meccset. A büntetőket a Palermo kezdte, és egészen a 3. sorozatig egyik klub részéről sem hibázott egyik labdarúgó sem, majd a 4. körben a vendégek büntetője nem ment be.
Az 5. kör első rúgója Balogh volt, viszont a magyar labdarúgó nem tudta értékesíteni tizenegyesét. A vendégek tizenegyese bement 5., és 6. alkalommal is, míg a hazaiaknál a legvégső körben is hiba született, így 5-4-es eredménnyel a Spezia jutott az 5. fordulóba az Olasz Kupában.

Atalanta – Pescara 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Raimondi (7.), Grassi (29.), Pesic (90+3.), ill. –

Két elsőosztályú csapat is összecsapott a nap három meccséből kettőn, jöjjön az első ezek közül.
Az Atalanta számára nem okozott gondot a Pescara legyőzése hazai környezetben. Az első fél órán belül kettőt vágott a hazai klub, majd a legeslegvégén Pesic révén tették fel a pontot az i-re. Az Atalanta így könnyű szerrel jutott a kupaküzdelmek 5. fordulójába.

Sampdoria – Cagliari 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Alvarez (13.), Schick (71., 90.), ill. –

A Sampdoria hazai környezetben léphetett pályára, ahol a vendég egy szintén Serie A-ban szereplő klub, a Cagliari volt. A hazaiak hamar előnybe kerültek, majd a fordulás után Schick kétszer is betalált, így háromgólos győzelmét aratott a Sampdoria, amely ezzel könnyedén jutott tovább, a kupasorozat 5. fordulójába.

A sorozat küzdelmei holnap folytatódnak, arról is természetesen beszámolunk!

Nagy Dávid