Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szlovákia: Vida góllal és DAC győzelemmel zárult az év – videóval

Győzelemmel zárta a 2016-os esztendőt  a dunaszerdahelyi DAC csapata.  A sárga-kékek az őszi idény utolsó mérkőzésén egy gólos győzelmet arattak az Aranyosmarót együttese ellen. A találkozó egyetlen gólját Vida Kristopher szerezte. 

10845

FC DAC 1904 Dunaszerdahely – FC ViOn Aranyosmarót 1:0 (1:0)
Helyszín: MOL Aréna, Dunaszerdahely, 3 777 néző
Gólszerzők: Vida (25.)
Sárga lap:  Németh (36.), Kontár (89.) ill. Gešnábel (43.)
Kiállítva: 

FC DAC: Slávik – Živkovič, Huk, Szépe, Németh Zs. – Ljubicic – Vida ( Mészáros 79.), Kontár, Simon (Šabala 89.), Štepanovský – Szarka (Sarr 64.)

ViOn: Kováč – Boszorád, Karlík, Pintér, Pastva (Sombat 82.) – Obročník – Orávik, Mateus, Bariš, Válovčan (Guilavogui 29.) – Gešnábel (Da Silva 67.)

A dunaszerdahelyi csapatnál Kwin és Ľupták sérülés miatt nem állt László Csaba rendelkezésére, viszont visszatért Szarka Ákos sérülése után és ő volt az Aranyosmarót ellen a kapitány. A találkozót a hazai sárga-kékek kezdték aktívabban, és több veszélyes támadást vezettk, míg a vendgék inkább kontra támadásokra rendezkedett be. Az találkozó első húsz percében két komoly helyzete is volt a DAC-nak, az 5. percben Huk lövését hárította  Kováč, majd a 18. percben Ljubicic helyzeténél is játékba kellett avatkoznia a vendégek portásának. A hazai folyamatosan veszélyesebbek, voltak mind a szélső hátvédek is remekeltek. A 25. percben a dunaszerdahelyiek feltörték az aranyosmarótiak védelmét és Živkovičindult meg a jobb oldalon, beadása elszállt Szarka Ákos előtt, de az de remek ütemben érkező Vida Kristopher a hálóba jutatta a játékszert. A gól után a vendégek próbáltak támadásokat vezetni, de komoly lehetőséget nem tudtak kialakítani. A félidő hajrájában az utóbbi hetekben remek formát mutató Vida Kristopher került helyzetbe, de lövését blokkolták a védők.

Fordulást követően a játékrész elején növelhette volna előnyét a hazai együttesm Ljubicic fejelt kapura, de Kováč ismét hárítani tudta a fejest. A vendégek aktívabbak voltak a második játékrészben, az 56. és az 58. percben is közel kerültek az egyenlítéshez azonban mind Karlík és Orávik nem tudta értékesíteni helyzetét. A folytatásban komoly lehetőségek adódtak egyik kapu előtt sem, a hajrában a sárga-kéke eldönthették volna a három pont sorsát. Sarr tört be a tizenhatoson belülre  majd kicselezte a kifutó Kováč kapust, de lövését a gólvonalon Pintérnek sikerült kirúgnia. Győzelmével a DAC továbbra is hibátlan az új arénában. Priskin Tamás csapata a pozsonyi Slovan 1:1-es döntetlent ért el a Myjava otthonában. A magyar válogatott támadója végigjátszotta a találkozót, a mérkőzés hajrájában a poszonyiak két pirosat is bezsebeltek.

Képek: fcdac.sk