Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Unalmas meccsen győzte le a Betis a Bilbaót – videóval

Nem mondhatjuk eseménydús mérkőzésnek a Betis és az Athletic Bilbao találkozóját, amely végül a hazaiak egygólos győzelmét hozta. A este másik mérkőzésén az Espanyol otthon verte a Sporting Gijónt, akik csak a hosszabbításban tudtak szépíteni.

640x360_11205616lfp-bet-athletic_1

Forrás: laliga.es

Betis – Athletic Bilbao: 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Castro (18.) ill. –
Sárga lapok: Piccini (15.), Castro (16.), Cejudo (74.)  ill. Laporte (3.), Raul Garcia (48.)
Kiállítás:  – ill. –

Parázs mérkőzés volt a találkozó már az első percektől kezdve, és szinte csak a szabálytalanságokról szólt egészen a 18. percig, amikor is a Betis megszerezte a vezetést. Ruben Castro és Antonio Sanabria Laporte hibája után egymásnak passzolgatva vezették be a labdát a kapuba. A meccset a vendégek uralták, legalábbis labdabiroklásban, de nem voltak igazán veszélyesek a Betis kapujára, a 36. percben kellett először védenie Adannak.

A második félidőben feljavult egy kicsit az Athletic Bilbao, és több veszélyes támadást is vezethettek, de egyik sem volt eredményes. A Betis inkább védekezett már és próbálta tördelni a játékot, hogy megtartsák ez egy gólos előnyüket. A vendégeket az sem segítette, hogy sok hibával játszottak. A játék minősége a mérkőzés végére sem javult, ez viszont így volt tökéletes a Betis számára. A 83. percben Joaquin eldönthette volna a meccset, de nem sikerült befejelnie a labdát a Bilbao kapusa mellett. A hazaiak jól használták ki a Bilbao hibáit, és kihúzták a végéig az előnyükkel.

Espanyol – Sporting Gijón: 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Caicedo (54.), Baptostao (90.) ill. Duje Cop (90+2.)
Sárga lapok: Diop (68.) ill. Ait-Atmane (84.), Alvarez (86.)
Kiállítás:  – ill. –

Kiegyenlített mérkőzés volt az Espanyol – Sporting Gijón találkozó. Az első helyzet a hazaiaké volt a 4. percben, amikor Gerard Moreno lövése a kapu fölé szállt. A veszélyesebb próbálkozások az Espanyol nevéhez fűződtek az első félidőben, de a Gijón sem állt be védekezni. Ettől függetlenül nem született gól az első játékrészben.

A második félidőben azonban kifizetődtek a veszélyes helyzetek, és az Espanyol meg is szerezte a vezetést az 54. percben. Victor Sanchez szabadrúgását Caicedo fejelte a hálóba. A 67. percben duplázhatott volna Caiceido, amikor ismét bejuttatta a labdát a hálóba, de a játékvezető kezezés miatt érvénytelenítette a találatot. A Gijón továbbra is próbálkozott, de sehogy sem tudtak összehozni egy gólt. A 83. percben Baptistao még csak a kapu mellé lőtt, azonban a 90. percben betalált a hálóba és növelte az előnyüket. Egy nagyszerű szóló után Ivan Cuellar mellett  lőtt a bal alsó sarokba. Ezzel az Espanyol lezárta a mérkőzést, még akkor is, ha a Gijón a 92. percben szépíteni tudott Duje Cop szabadrúgásgóljával.